Studenții din Iași pot cumpăra bilete sau abonamente CTP la jumătate de preț și prin aplicația 24pay

0
324

Începând de luni, 10 decembrie, studenții de la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” și de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” pot achiziționa titluri de călătorie online, cu preț redus, prin scanarea codului QR de pe cardul ElStudIS direct în aplicația 24pay.

„Compania de Transport Public (CTP) Iași pune în circulație primele carduri pentru studenți cu coduri QR ElStudIS și reușește, astfel, să mai parcurgă un pas către digitalizarea transportului în comun ieșean. Fiecărui card îi este alocat un cod QR și este prevăzut cu un număr de identificare al studentului care îl deține. Pe baza codului de reducere QR este permisă cumpărarea doar a unui titlu de călătorie, în perioada în care acesta este activ, iar cardul poate fi folosit atât în stație, în mijlocul de transport, cât și în camera de cămin, acasă sau în orice alt loc”, explică reprezentanții CTP Iași.

Studenții celorlalte universități din Iași vor primi astfel de carduri după ce instituțiile academice de care aparțin vor finaliza procedurile de întocmire a bazelor de date complete, necesare implementării acestui serviciu.

Pe 20 august a fost lansată opțiunea de achiziție a biletelor de călătorie și abonamentelor prin intermediul aplicației 24pay, care permite cumpărarea acestora cu ajutorul telefonului mobil, prin scanarea unui cod QR afișat în stații și în mijloacele de transport public.

Potrivit reprezentanților CTP Iași, prin intermediul acestei aplicații s-au achiziționat circa 52.000 de titluri de călătorie la o valoare de aproximativ 165.000 lei.