Studenții de la UAIC și elevii claselor IX-XII, provocați la un concurs care are în prim-plan tematica „Holocaust în România”

0
882

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași lansează un concurs de eseuri cu premii pentru studenți cu tema „Holocaust în România”, totul în parteneriat cu Complexul Educațional LAUDE-REUT. Tinerii pot realiza eseuri pornind de la „Adevăr și memorie. Antisemitism și Holocaust în România”.

Concursul este organizat în parteneriat cu Ambasada Germaniei la București, Ambasada Statului Israel la București, Ambasada Statelor Unite ale Americii la București, Institutul Național pentru Studierea Holocaustului „Elie Wiesel”, Asociația „Jean Waldman”, Consiliul Național al Elevilor și inspectoratele școlare județene.

Concursul se adresează studenților din facultăți cu profil Istorie și Științe socio-umane, dar și elevilor din clasele IX-XII sau cadrelor didactice specializate în Istorie, Științe socio-umane, Limba română și limbi moderne.

Pentru a participa la concurs, studenții interesați vor realiza un eseu care va cuprinde 300 de cuvinte, inspirat din tematica acestui eveniment (Cunoaștere, înțelegere, interpretare și explicare a Holocaustului în context istoric și social, Atitudini față de extremism și antisemitism în viața de toate zilele).

Participanții vor transmite eseul, împreună cu formularul de înscriere, la adresa 1700ani@laude-reut.ro până pe 28 februarie 2022. Vor fi desemnați câte 5 câștigători, în ordinea descrescătoare a punctajului (un premiu I, un premiu II, un premiu III și două mențiuni), pentru fiecare dintre cele 3 categorii.

Toți participanții vor primi diplome de participare, iar câștigătorii vor fi premiați și vor călători la Yad Vashem, Memorialul Victimelor Holocaustului din Ierusalim, relatează bzi.ro.

Eseurile vor fi publicate într-o lucrare de tip mărturie dedicată celebrării a 1.700 de ani de istorie și cultură evreo-germană (321-2021).