Târg al universităţilor ieşene de stat, la Palas. Afli aici totul despre viaţa de student

0
793

Acesta se adresează tuturor elevilor din Regiunea Nord-Est. Teme: „Cum îmi aleg o facultate?“ sau „De vorbă cu angajatorii din Iaşi. Elevii întreabă, angajatorii răspund“.

Săptămâna viitoare, universităţile ieşene îşi vor prezenta oferta educaţională în cadrul Târgului Universităţilor Ieşene. Elevii din Regiunea Nord-Est au ocazia să afle informaţii despre facultăţile, programele de studii, modalitatea de admitere sau facilităţile de cazare oferite de fiecare instituţie de învăţământ superior. Evenimentul va avea loc joi, 20 februarie, în Atrium Palas Mall Iaşi. Stadurile universităţilor vor putea fi consultate în intervalul orar 10-19, pe lângă informaţiile legate de oferta de studii elevii având ocazia să participe şi la o serie de workshopuri precum „Cum îmi aleg o facultate?“ sau „De vorbă cu angajatorii din Iaşi. Elevii întreabă, angajatorii răspund“.

De asemenea, vor avea loc o serie de sesiuni de prezentări menite să ofere răspunsuri detaliate la cele mai frecvente întrebări ale tinerilor şi să îi pregătească pe aceştia pentru una dintre cele mai importante alegeri pentru viitorul lor. În cadrul întâlnirilor cu tinerii vor participa consilieri în educaţie de la universităţile ieşene, dar şi specialişti ai companiilor de top din Iaşi.

Pentru întâlnirea cu tinerii, Universitatea „Al.I. Cuza“, Universitatea Tehnică „Gh. Asachi“, Universitatea de Medicină şi Farmacie, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară şi Universitatea de Arte au pregătit o serie de materiale menite să le prezinte liceenilor cât mai multe informaţii despre specializările oferite de instituţii. La târg vor participa şi aproximativ 20 de asociaţii studenţeşti, care vor putea oferi sfaturi legate de viaţa de student.