Nu au apă sau asfalt, însă primarul alocă sume ameţitoare pe amenajarea curţii primăriei şi ziare de campanie

0
3223

La o aruncătură de băţ de Iaşi, comuna Popricani zace în sărăcie lucie. Aici, drumurile, apa, canalizarea, ca să nu mai amintim de gaz, toate sunt un lux pentru cetăţeni. Însă modul în care a fost prezentat bugetul local i-a revoltat pe popricăneni, după ce au aflat că executivul a alocat sume importante de bani pentru amenajarea curţii primăriei, înfiinţarea poliţiei locale, achiziţia de steaguri şi ziare.

De exemplu, suma de 260.000 lei va fi cheltuită pe amenajarea curţii primăriei. Asta în condiţiile în care, ani de zile, cartierul din spatele primăriei a stat fără iluminat public.

Primăria a mai alocat încă 60.000 lei pentru achiziţia de steaguri, ziare, etc, în an electoral.

De asemenea, o sumă de 150.000 lei a fost virată pentru înfiinţarea poliţiei locale. O alternativă ar fi fost achiziţia unui sistem de supraveghere, mai ieftin, însă ne rezervăm suspiciunea că astfel se asigură câteva posturi călduţe, la Stat.

“Primarul Valeriu Pârlog împreună cu viceprimarul Curea și consilierii lor, PSD, ALDE, la care s-a adăugat și PMP, au votat bugetul comunei Popricani. Printre altele s-a votat și înființarea Poliției Locale, asta în condițiile în care, prioritatile comunei sunt altele: drumuri asfaltate, rigole, trotuare, apa-canal. Propunerea PNL ca ședința să fie filmată și transmisă live s-a lovit de refuzul vehement al consilierilor PSD și ALDE, unul din consilierii ALDE amenințând chiar cu judecata, in cazul în care ar fi filmat”, a spus Ion Tănasă, consilier local PNL.

Iată şi câteva din reacţiile popricănenilor la propunerile primăriei:

Cum este posibil sa n ai apa curenta, gaz și canalizare, sa înoți în noroi în 2020 și totuși sa ai ca priorități modernizarea curții primăriei și achiziția de steaguri?

E clar că in configurația actuala, doar două mari realizări am văzut de când locuiesc în zona. Una este sediul primăriei, care nu a fost prioritate pt că nu stăteau afara. Și a doua, iluminatul stradal care iarăși nu a fost prioritate pt că prin același glod mergem și cu becurile vechi și cu ledurile noi. E clar că ăștia trebuie sa plece acasa”