O universitate ieşeană cumpără trei imprimante 3D

0
336

Facultatea de Construcţii de Maşini şi Management Industrial de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ intenţionează să achiziţioneze patru imprimante 3D şi un braţ robotic în cadrul proiectului „Hai să devii inginer CMMI!“. Achiziţiile sunt finanţate prin proiectul privind Învăţământul Secundar (ROSE), Schema de Granturi pentru Universităţi – Granturi Necompetitive, banii venind de la Ministerul Educaţiei Naţionale, Unitatea de Management al Proiectelor cu Finanţare Externă.

Operatorii economici pot să trimită oferta de preţ pentru o imprimanta 3D de tip FDM cartezian, o imprimantă 3D tip FDM delta, o imprimantă 3D tip FDM Reprap, dar şi o imprimantă 3D cu răşini tip stereolitografie. De asemenea, în cadrul proiectului se doreşte şi achiziţionarea unui kit de robot modular educaţional, mai exact un braţ robotic cu patru axe care să aibă o sarcină minimă de 0,5 kg.

În cadrul ofertei pe care o pot realiza operatorii economici trebuie să fie incluse costurile de ambalare, livrare la sediul facultăţii, dar şi eventualele costuri de instalare şi montare. Ofertele pot fi trimise până pe data de 22 februarie, în cazul în care firmele îndeplinesc toate criteriile legilor în vigoare contractul urmând să fie câştigat de compania care oferă serviciile sale la cel mai mic preţ.