În perioada 2-13 mai, la Iași se va derula o nouă ediție a evenimentului „FESTUDIS”. Aflată la cea de-a XVII-a ediție, manifestarea va reuni aproximativ 30 asociații studențești. Pe 2 mai, debutul festivalului va fi marcat, ca în fiecare an, de parada organizațiilor studențești. Programul festivalului a fost prezentat la Casa de Cultură a Studenților (CCS) Iași, în cadrul unei conferințe de presă.

„Cred că și în acest an, organizațiile studențești se vor mobiliza în ceea ce privește prezentarea creativă a fiecărei facultăți. Estimăm că la «Parada FESTUDIS» vor participa aproximativ 1 500 de persoane. Ulterior, pe 3 mai, va fi o seară de «Stand-Up Comedy» la CCS Iași, unde vor performa artiști ieșeni și studenți care au participat la «Festivalul Gaudeamus». Pe data de 4 mai vom avea un concurs culinar și un spectacol cu muzică folk susținut de studenți și artiști locali. Pe 5 mai se va derula evenimentul «Iașul pe bicicletă», care va consta într-o cursă prin tot orașul, traseul urmând forma hărții României, în seara aceleiași zile urmând a fi susținut un spectacol în sala mare a CCS cu tema Centenarului Marii Uniri, în regia lui Adi Ștefan, iar apoi o petrecere studențească în parcarea instituției. Programul festivalului va fi completat de un concert susținut de trupele care au evoluat în cadrul «Festivalului Artei și Creației Studențești Gaudeamus», iar pe 9 mai va fi un spectacol de folclor dedicat Zilei Europei. Nu vor lipsi: o seară de folk în aer liber, competiția «Stud Chef», o conferință pe tema voluntariatului și un concert tribut Nirvana”, a precizat coordonatorul FESTUDIS, Robert Manole, secretar general în cadrul Uniunii Naționale a Studenților Români.

Festivalul beneficiază inclusiv de susținerea financiară a municipalității ieșene, fiind alocați 40 000 de lei pentru organizarea evenimentelor.

„Începe FESTUDIS, singura sesiune așteptată de studenți. Anul acesta, evenimentul are parte de un buget total de 60 000 de lei, din care 20 000 reprezintă contribuția Casei de Cultură a Studenților, iar 40 000 de lei au fost alocați din bugetul municipalității ieșene, printr-un proiect de hotărâre aprobat de Consiliu Local. Pe această cale, mulțumim Primăriei Municipiului Iași, dar și aleșilor locali, pentru că au fost de acord cu susținerea acestui festival.” a explicat directorul CCS Iași, Bogdan Crucianu.

Programul complet al evenimentelor pregătite în cadrul FESTUDIS, poate fi consultat aici:

http://festudis.ro/evenimente-3