Proiect imobiliar de amploare în Iași – vor fi construite blocuri turn de 16 etaje pe patru hectare din Dacia

0
327

Omul de afaceri Cristin Zămosteanu, scrie Ziarul de Iași, a iniţiat unul dintre cele mari proiecte imobiliare din ultimii ani la Iaşi. Prin intermediul firmei M.Chim, investitorul propune Primăriei un ansamblu rezidenţial cu un regim de înălţime de până la 16 etaje.

Societatea are în proprietate aproape 4 hectare în Dacia, în zona Comat – Piaţa Da­cia. Amplasamentul are deschidere la mai multe străzi: Serg. Grigore Ioan, Lupiţei şi Tabacului. În planşa urbanistică, parte din proiectul de Plan Urbanistic Zonal (PUZ) publicat ieri de Primărie, figurează între 9 şi 14 tronsoane de bloc, fiecare cu câte 16 etaje şi un imobil cu 5 etaje.

„Prin analiza condiţiilor de realizare a dezvoltării propuse şi a factorilor care pot determina oportunitatea unei asemenea investiţii, se constată funcţionalitatea acesteia atât din punct de vedere urbanistic, cât şi din punct de vedere economic şi tehnic. Astfel, proiectul propus prezintă o bună accesibilitate în zonă, dată de poziţionare, de lipsa incompatibilităţii funcţionale în raport cu vecinătăţile şi inexistenţa factorilor de risc, factori care constituie argumentele principale pentru stabilirea favorabilă a oportuni­tăţii proiectului“, se arată în pro­iectul de PUZ.

În ceea ce priveşte parcările, în proiect se precizează că acestea vor fi realizate la subsol, iar la nivelul terenului vor fi amenajate doar locuri pentru vizitatori. În PUZ nu este invocat un număr exact al acestora.

Omul de afaceri Cristin Zămosteanu este unul dintre cei mai cunoscuţi investitori imobiliari care au început să dezvolte proiecte în timpul crizei economice de acum peste 10 ani.

Între timp, a construit blocuri în mai multe zone din oraş, iar proiectul din Dacia se numără printre cele mai mari investiţii în acest sens. În ultimii 10 ani, profitul cumulat al firmei M. Chim a ajuns la peste 20 milioane lei. Proiectul de PUZ publicat ieri va fi dezbătut public la Primărie pe 15 iulie.