Rectorul UMF Iași a fost ales preşedinte al Societăţii Române de Chirurgie

0
766

Prof. dr. Viorel Scripcariu, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ din Iaşi, a fost ales preşedinte al Societăţii Române de Chirurgie urmând să-şi exercite funcţia în perioada 2024 – 2028. Până atunci, scrie presa locală, acesta va avea funcţia de preşedinte ales, conform statutului societăţii.

Decizia a fost luată în perioada 4- 7 noiembrie, în cadrul celui de-al 30-lea congres al societăţii, desfăşurat în online, la care au participat 1.000 de profesionişti în domeniul sănătăţii, atât din România, cât şi din străinătate. Temele centrale ale congresului au fost Cancerul colo-rectal, Istoricul chirurgiei şi Varia. În ceea ce priveşte alegerile, preşedintele ales în 2016, prof.dr. Traian Pătraşcu, a intrat în exerciţiu acum, înlocuindu-l pe prof. dr. Silviu Constantinoiu.

„Este o poziţie onorantă pentru Iaşi, pentru că, de regulă, preşedinţia era adjudecată de chirurgii ce sunt profesori în Bucureşti. De altfel, în ultimii 30-40 de ani, au fost doar patru preşedinţi din afara Bucureştiului, iar din Iaşi a mai fost profesorul Dragomir. Alegerea mea arată şi reuşita noastră de la Iaşi, de la UMF. Consider societatea ca fiind o mare familie a chirurgilor din toată ţara, o familie legată prin tradiţie, talent şi viziune“, a declarat prof. dr. Viorel Scripcariu.

Acesta a fost vicepreşedinte al Societăţii Române de Chirurgie timp de două mandate. În activitatea sa, rectorul mai este reprezentant naţional al Societăţii internaţionale de Chirurgie din 2017, membru al Consiliului Asociaţiei Române de Chirurgie Endoscopică (din 2012) şi preşedinte al Societăţii de Medici şi Na­tu­ralişti, Iaşi (din 2016).