Micul Palas de la Miroslava, investiție de peste 6 mil. de euro

0
2290

O investiție de peste 6 milioane de euro va schimba fața Miroslavei!

Primăria Miroslava dezvoltă, în parteneriat cu IULIUS, un proiect de retail cu funcțiuni pentru comunitate

*supermarket și zonă de cumpărături * mix de servicii adaptat cerințelor locuitorilor * parc și facilități de recreere * 137 locuri de parcare * atracții pentru întreaga familie

Administrația comunei Miroslava dezvoltă un parteneriat al cărui scop este realizarea unui proiect de retail, care să răspundă necesităților locuitorilor, pe terenul din vecinătatea sediului Primăriei. Investiția se ridică la peste 6 milioane de euro și va fi realizată de compania IULIUS, care are peste 20 de ani de experiență în domeniu și este prezentă cu proiecte de amploare, cum este ansamblul Palas din Iași, în patru mari orașe ale țării.

Proiectul va oferi locuitorilor un loc pentru cumpărături și interacțiune socială, în centrul comunei. În total, suprafața închiriabilă de retail va fi de aproximativ 6.200 mp și va acomoda un supermarket și o zonă generoasă de servicii și facilități de care comunitatea are nevoie. „Acest demers face parte din strategia noastră de dezvoltare, prin care dorim să aducem aproape de locuitori acele investiții care ne îmbunătățesc viața. În cazul acestei investiții vorbim nu doar de un proiect comercial care va revitaliza centrul comunei, ci și de un parc imens cu zone pietonale de peste 4.000 de metri pătrați, amenajat în același fel ca și grădina de la Palas. Ne bucură faptul că vom colabora cu un dezvoltator ieșean, reprezentativ în acest domeniu”, a spus Primarul Comunei Miroslava, Dan Niță.

Mixul de retail va fi aliniat la nevoile locuitorilor, incluzând servicii necesare zilnic, dar și posibilități de promovare a produselor locale. Astfel, va ajuta la revitalizarea economică și la crearea unor locuri de muncă. Pe lângă supermarket, în concept sunt incluse farmacii, cafenele, florării, servicii de înfrumusețare, curățătorii, locații ale producătorilor locali etc. Componentele vor fi stabilite în urma unui studiu care analizează preocupările și nevoile locuitorilor. În plus, investiția presupune și crearea a 137 de locuri de parcare, dar și a unor atracții pentru publicul larg. Mai exact, va contribui la dezvoltarea posibilităților de petrecere a timpului liber prin amenajarea unui loc de joacă pentru copii, dar și un parc, cu alei pietonale și fântână artenziană, care va avea în centru monumentul dedicat eroilor. Parcul și zonele pietonale vor avea peste 4.000 mp și vor fi amenajate de aceeași echipă internațională de peisagiști care a lucrat și la spectaculosul parc din Palas Iași. „Propunem un concept nou de retail, care să contribuie la confortul locuitorilor și să faciliteze accesul acestora la un mix complet de servicii, în imediata proximitate, gândit pentru și împreună cu ei. Ne continuăm, astfel, misiunea de a ne implica în viața comunităților, prin realizarea unor proiecte care să vină în întâmpinarea nevoilor lor și să le susțină demersurile de dezvoltare”, a declarat Iulian Dascălu, președintele companiei IULIUS.

Investiția presupune și lucrări de modernizare a infrastructurii. Astfel, pentru a facilita accesul fără a afecta traficul existent va fi lărgită strada adiacentă, iar stația de transport în comun din zonă va fi reamenajată. Totodată, s-a luat în calcul și mobilitatea persoanelor cu dizabilități, pentru care vor fi asigurate trasee speciale și locuri de parcare dedicate.