Lucrările de pe șantierele de modernizare a liniilor de tramvai din Iași se desfășoară conform graficului

0
422

Lucrările de pe șantierele de modernizare a liniilor de tramvai din Iași se desfășoară conform graficului, comunică Primăria Municipiului Iași. Cel mai avansat stadiu de execuție se înregistrează în zona Tudor Vladimirescu, unde constructorii au realizat 80% din proiect. Primarul Mihai Chirica a inspectat din nou, ieri dimineață, șantierul din zonă.

„De dimineață am reluat turnarea asfaltului în Tudor Vladimirescu. Vremea ne permite acest lucru, dar totodată am finalizat montarea ultimului stâlp nou pe acest bulevard. Vrem în această săptămână să finalizăm consolidarea podului Tudor Vladimirescu, să mutăm toate cablurile de net în subteran, să demolăm toți stâlpii vechi și să începem lărgirea tronsonului dintre pod și Bucșinescu pentru a muta bicicletele de pe trotuar pe carosabil”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Lucrările de reabilitare a tronsonului liniei de tramvai cuprind următoarele activități: execuția lucrărilor de construcții și instalații aferente liniei de tramvai pe traseul Bucșinescu – bulevardul Tudor Vladimirescu – intersecție Calea Chișinăului (lungime: 2.444 metri – cale simplă de rulare), reabilitarea celor două peroane din stația Tudor Vladimirescu, reabilitarea podului Tudor Vladimirescu (suprafață: 1.196 metri pătrați), construirea a două stații de tramvai și achiziționarea a șapte tramvaie.

Contractul de finanțare cu Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord – Est a fost semnat pe 14 iunie 2019. Contractul de lucrări a fost semnat deja cu asocierea Conest SA Iași – Mari Vila Com SRL București, pentru suma de 34.475.207,68 lei, inclusiv TVA. Șantierul a fost deschis pe 30 martie 2020.