La Ateneul Național din Iași, o varietate de spectacole sunt transmise online. „Povestea Unirii” este una dintre cele mai apreciate piese

0
928

Întreaga activitate de la Ateneul Național din Iași are loc, în această perioadă, online și prin transmisiuni live-streaming. Punctul de atracție al acestei săptămâni este spectacolul „Povestea Unirii”, regia Ovidiu Lazăr, care va avea loc joi, 8 aprilie 2021, ora 19:00. Urmează pe 17 și 18 aprilie, începând cu ora 19:00, premiera „Fenomen Tropical”, adaptare după „Insula” de Ada Milea. Este un spectacol pregătit cu entuziasm, muzică și dans de către studenții de la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași, sub bagheta regizorală a lui Octavian Jighirgiu.

Ateneul Național din Iași a demarat, în condiții de pandemie și având în vedere restricțiile sanitare, un proiect de transmisiuni live-streaming, în variantă online!

„Ne dorim să ținem aproape spectatorii noștri cu spectacole de teatru pentru toate vârstele și toate gusturile – comedii romantice, drame, povestiri istorice, basme populare sau povești cu personaje fantastice, toate vor putea fi vizionate live-streaming pe pagina noastră!”, au transmis cei de la Ateneu, potrivit BZI.ro.

Ateneul din Iași propune un eveniment de anvergură națională, un spectacol teatral unic: „Povestea Unirii”

Punctul de atracție al acestei săptămâni este spectacolul „Povestea Unirii”, regia Ovidiu Lazăr, care va avea loc joi, 8 aprilie 2021, ora 19:00.

„«Povestea Unirii» va renaște chiar în fața spectatorilor! Împreună cu actori societari ai Teatrului Național «Vasile Alecsandri» Iași, actori profesori ai Universității Naționale de Arte «George Enescu» Iași, actori ai Teatrului pentru Copii și Tineret «Luceafărul» Iași și cu actorii angajați sau colaboratori ai Ateneului, regizorul Ovidiu Lazăr a construit o poveste despre Iașul și despre Moldova anilor 1857-1859, o poveste plină de emoție, de farmec și de adevăr, valabilă nu doar pentru Anul Marii Unirii – 2018, an în care acest spectacol a avut premiera, ci pentru toate anotimpurile vieții și ale istoriei noastre cotidiene”, au mai arătat oficialii de la Ateneul ieșean.

Costume de epocă, melodii celebre, video mapping și alte elemente scenice vor compune o emoție, un spectacol plin de energii pozitive care va rămâne în sufletele și în gândurile spectatorilor pentru multă vreme. Din distribuție fac parte: Dumitru Florescu, Alexandra Paftală, Arun Cotic, Alexandra Macovei, Codrin Dănilă, Iuliana Crețu (Moraru), Liviu Smântânică, Mara Lucaci, Daniel Popa, Gelu Ciobotaru, Emil Coseru, Vlad Baba, Ionuț Gînju, Erica Moldovan, Irina Elena Frunză, Daniel Onoae, Cezara Fântu, Patricia Iacob, Alexandru Horga, Tiberiu Rusu și Florin Pascariu.

Urmează pe 17 și 18 aprilie, începând cu ora 19:00, premiera „Fenomen Tropical”, adaptare după „Insula” de Ada Milea.

Urmează, pe 17 și 18 aprilie, începând cu ora 19:00, o nouă premieră la Ateneu! Este vorba de „Fenomen Tropical”, adaptare după „Insula” de Ada Milea, un spectacol pregătit cu entuziasm, muzică și dans de către studenții de la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași, sub bagheta regizorală a lui Octavian Jighirgiu! Nici concertele nu sunt nelipsite și în această lună! Pe 25 aprilie, de la ora 19:00, publicul este invitat la un extraordinar „Concert de Florii” susținut de Corul „Marii Uniri”. Marți, pe 27 aprilie, de la ora 19:00, Orchestra de Tineret a Iașului, dirijor Virgil Popa, împreună cu Corul „Marii Uniri”, dirijor Andrei Fermeșanu și Corul de Copii al Municipiului Iași, dirijor Raluca Zaharia, se vor uni într-o interpretare inedită a operei compozitorului Wolfgang Amadeus Mozart „Requiem”!