Premieră la Opera Iași: ”Sânge vienez” – nu s-a mai jucat de 10 ani la noi

0
628

Opera Națională Română din Iași pune în scenă o nouă premieră. Sâmbătă și duminică, de la ora 18:30, în Sala Mare, este programată opereta ”Sânge vienez”. Creația lui Johann Strauss fiul nu s-a mai jucat de zece ani pe scena Operei ieșene.

”<Sânge vienez> este a treia premieră a anului pe care o oferim publicului, după <Don Pasqualle> și <Zâna păpușilor>. Mulțumesc întregului colectiv pentru faptul că a muncit enorm pentru acest spectacol, într-un ritm trepidant. Sunt convins că rezultatul va fi pe măsura așteptărilor spectatorilor, mai ales că aceștia și-au dorit să avem în program o operetă care să se încadreze în atmosfera de sărbătoare din această lună, în care voia bună și dragostea de viață triumfă”, a declarat managerul interimar al Operei Naționale Române din Iași, Daniel Șandru, care a fost completat de coordonatorul artistic al instituției, Andrei Fermeșanu.

”Opera Națională din Iași prezintă în luna cadourilor premiera <Sânge Vienez> de Johann Strauss (fiul), completând stilistic repertoriului instituției. Spectatorii sunt așteptați la o infuzie de bună-dispoziție și atmosferă spumoasă, cu elemente scenice care țin de musical, grație punerii în scenă a regizorului Alex Nagy și a coregrafiei semnate de Cristina Todi. Maestrul Bogdan Chiroșcă este dirijorul spectacolului, distribuțiile fiind omogene și echilibrate. Așadar, asigurați-vă că la ora spectacolului sunteți pregătiți de întâlnirea cu un eveniment artistic viu, energic și savuros!”, a spus Fermeșanu, potrivit relatărilor Ziarul de Iași.

După evenimentele de la acest sfârșit de săptămână, Opera ieșeană va mai susține alte șase reprezentații în acest an: ”Cântând Crăciunul”, pe 22 și 23 decembrie, de la orele 17:00 și 19:00, și ”Liliacul”, pe 28 și 29 decembrie, de la ora 18:30.