“Adoptă un arbore în cartierul tău” – cum puteți deveni părintele adoptiv al unui copac din municipiu

0
1015

Situaţia arborilor din municipiu va fi integrată în harta digitală a Iaşului. Este vorba despre acei copaci pe care îi vor îngriji ieşenii în cadrul campaniei “Adoptă un arbore în cartierul tău”.

Pentru a participa la campanie, cei interesaţi trebuie să completeze un chestionar care poate fi accesat la adresa online iasismartcity.ro. Prin completarea chestionarului, cetăţeanul se angajează să îngrijească arborele adoptat şi să raporteze la autorităţile locale orice problemă sesizată în creşterea lui.

Fiecare arbore va primi un nume de la “părintele adoptiv”, iar copacul va apărea pe harta digitală a Iaşului cu numele dat de acesta. Pentru afişarea arborilor pe harta interactivă, Primăria a încheiat un contract cu firma Schubert&Franzke, companie care va integra noul modul pentru o sumă de circa 1.000 euro (inclusiv TVA), scrie Ziarul de Iași.

Situaţia arborilor va putea fi accesată pe harta map2web, o aplicaţie software utilizată şi în alte oraşe din ţară.

În prezent, pe harta digitală a Iaşului pot fi vizualizate, într-un mod interactiv, străzile din oraş, puncte de interes (muzee, biserici, galerii de artă, restaurante, producători locali, agenţi economici, unităţi de cazare, agenţii de turism şi altele), instituţii publice, unităţi de învăţământ, spitale, policlinici, reţeaua de transport public, pistele de biciclete, zone de parcare şi locurile unde sunt amplasate parcometrele, infrastructura de parcuri şi principalele obiective turistice.

Ultima actualizare importantă a hărţii digitale a Iaşului datează din vara anului 2019, când municipalitatea a încheiat un contract cu Schubert&Franzke SRL în valoare de aproximativ 10.000 euro. Harta digitală poate fi accesată la adresa online iasi-city.map2web.eu.