Sorin Afloarei anunță că pregătirea inaugurării Muzeului Pogromului intră pe ultima sută de metri

0
425

În cadrul unei postări de pe pagina sa oficială de Facebook, Sorin Afloarei, Vicepreședintele Consiliului Județean Iași a comunicat că pregătirea inaugurării Muzeului Pogromului intră pe ultima sută de metri.

În ședința ordinară de Consiliu Județean, a fost votat astăzi (n. r. 31 martie) proiectul de hotărâre prin care s-a aprobat suma necesară achiziției echipamentului care să permită inaugurarea muzeului. Trebuie să ne concentrăm asupra prezentului și a viitorului, dar nu trebuie să ne uităm niciodată istoria, ba mai mult, trebuie să respectăm memoria celor care au fost victimele unui regim plin de contradicții și tragedii” – a declarat Sorin Afloarei.

Amintim că proiectul inițiat de Sorin Afloarei va fi un memorial unic în România în amintirea victimelor Pogromului de la Iași.  În interiorul muzeului va fi o hologramă cu chipul lui Iancu Țucărman, fost supraviețuitor al masacrului din 1941. Din păcate, acesta a decedat chiar la începutul lui 2021. Cu toate acestea, moștenirea sa va fi dusă mai departe prin intermediul acestui proiect.