FOTO Cum arată stațiile de autobuz moderne realizate de primarul Mihai Cocoveică în satul Banu

0
690

Imediat după aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2021, primăria Dumești a demarat noile investiții de anul acesta. În săptămâna dinaintea Sfintelor Paști s-a lucrat într-un ritm alert la modernizarea primelor două stații de autobuz din satul Banu, localitate care este poartă de intrare în comună dinspre DE583 Podu Iloaiei-Iași.

Staţiile sunt executate pe structură metalică, cu acoperiș transparent realizate din pexiglass şi zone opace din foaie de aluminiu care poartă inscripțiile primăriei comunei Dumesti. În ceea ce privește mobilierul urban, acesta este rezistent la vandalism și este realizat din metal şi dimensionat astfel încât să permită accesul în staţii și persoanelor care se deplasează în scaun cu roțile.

Pentru ca investiția să fie completă, primarul comunei Dumesti a gândit spațiile de așteptare pentru mijloacele de transport cu refugiu și le-a amenajat corespunzător cu gard viu, plantând tuia în vecinătatea stațiilor noi de autobuz, astfel că aspectul acestora este foarte plăcut și arată că în marile orașe din România.

,,Am finalizat săptămâna această amenajarea primelor două stații de autobuz în satul Banu, la intrarea dinspre Drumul European 583. Pentru ca investiția primăriei să fie completă, în regie proprie am amenajat și spațiul verde dimprejurul celor două stații, plantând arbori de tuia pentru a înfrumuseța locul de așteptare al călătorilor. Așa cum am realizat în satul Banu, vom realiza în toate satele comunei Dumesti, stații de autobuz moderne, rezistente și cu mobilier urban modern care să-i protejeze pe călători de intemperii și să le ofere și confort cât timp așteaptă mijloacele de transport în comun’’, a declarat primarul Mihai Cocoveică.