Drumuri, canalizare şi şcoli moderne în comuna Victoria

0
493

Primăria Victoria a demarat, încă de anul trecut, o serie de proiecte importante pentru dezvoltarea comunităţii. Unul dintre acestea este cel de extindere a reţelei de canalizare în comuna Vitoria, anunţă primarul PNL, Daniel Creţu. Totalul investiţiei se ridică la 5,5 milioane lei.

Prin acest proiect se urmăreşte creşterea nivelului de trai al populaţiei racordate şi pe viitor a populaţiei învecinate, creşterea potenţialului economic al zonei, întrucât din punctul de vedere al infrastructurii canalizarea este un factor hotărâtor. Acest aspect se poate concretiza în investiţii directe făcute în comuna Victoria, scăderea ratei şomajului şi creşterea nivelului de trai al societăţii. Astfel, dorim să extindem reţeaua de canalizare pe toate străzile, către toate gospodăriile” a declarat primarul PNL al comunei Victoria, Daniel Creţu.

Un alt proiect implementat de Primăria comunei Victoria a fost cel pentru modernizarea drumului comunal DC 8B (Foisor Sculeni – Scoala Sendreni). Valoarea acestui proiect a fost de 4 milioane lei iar acest drum poate fi considerat ca o rută alternativă pentru preluarea traficului din drumul naţional DN 24, fiind singura cale de acces către localităţile Frăsuleni şi Şendreni din comuna Victoria.

Drumul comunal modernizat facilitează exploatarea eficientă a unor suprafeţe de culturi agricole şi a produselor animaliere rezultate ce pot fi valorificate pe pieţele agroalimentare ale Municipiului Iaşi. Lungimea totală modernizată a drumului comunal DC 8B este de 5,2 kilometri”, a precizat primarul comunei, Daniel Creţu.

Educaţia preşcolară a devenit o preocupare tot mai accentuată a administraţiilor locale din mediul rural, motiv pentru care şi Primăria Victoria a iniţiat proiecte de infrastructură şcolară. Unul din acestea presupune construcţia unei grădiniţe în satul Victoria, proiect cu o valoare de 1 milioan lei, finanţat prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală.