Iașul, fără localități în scenariul roșu!

0
120

Instituţia Prefectului a dat publicităţii lista completă cu fiecare localitate din Iași şi cu scenariul în care se află acestea. Aproape toate localităţile din judeţul Iași sunt în scenariul verde, ceea ce înseamnă incidenţe de sub 1,5 cazuri la mia de locuitori, scrie ZiarulEvenimentul.ro.

La nivel de judeţ, mai sunt doar 9 localităţi care se află în scenariul galben, incidenţa fiind cuprinsă între 1,6 și 2,06 cazuri la mia de locuitori. Nu am inclus aici localitatea Tansa, aflată oarecum la limita dintre scenariile galben şi roşu după ce ieri a fost raportată o incidenţă de 2,97 cazuri la mia de locuitori.

În scenariul verde este permisă activitatea cu publicul a operatorilor economici de tipul restaurantelor și cafenelelor (inclusiv cele din interiorul hotelurilor și pensiunilor), în interiorul clădirilor fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 6,00-22,00. De asemenea, este permisă organizarea și desfășurarea activității cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului. Este permisă activitatea cu publicul a operatorilor licențiați în domeniul jocurilor de noroc fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului, cu respectarea orarului de lucru stabilit.

Bilanţul infectărilor în perioada sărbătorilor pascale: 50 de cazuri noi

În ultimele 72 de ore, în judeţul Iaşi au fost înregistrate 50 de cazuri noi de infectare cu virusul SARS-CoV-2. Sâmbătă au fost raportate 23 de cazuri noi, duminică încă 12, pentru ca cea mai recentă statistică a Institutului Naţional de Sănătate Publică, cea de ieri, să amintească de 15 cazuri noi în municipiu şi un total de persoane infectate de la izbucnirea pandemiei de

41.714. Tot în judeţul Iaşi, în ultimele 24 de ore, s-au înregistrat 3 decese în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese ajungând la  844.

S-a depăşit cifra de 216.000 de vaccinări

În cadrul Campaniei de vaccinare împotriva COVID 19, desfășurată la nivelul judeţului Iaşi, conform datelor centralizate, până în prezent au fost efectuate 216.130 de vaccinări. Din acest număr, 136.066 de persoane au fost vaccinate cu doza I și 80.064 cu doza II. Pe data de 02 mai 2021 au fost vaccinate 724 de persoane. Menţionăm că 321 de persoane au primit doza I și 403 de persoane au primit doza a II-a. De la începutul campaniei de vaccinare s-au înregistrat 335 de reacții adverse ușoare.

Din ce în ce mai multe paturi ATI libere  

Referitor la gradul de ocupare al paturilor (inclusiv paturi ATI) din spitalele suport COVID-19, conform raportărilor, ieri erau ocupate 219 de paturi din care 33 sunt paturi ATI. Situaţia cu privire la gradul de ocupare pentru paturile ATI este următoarea: 9 paturi ATI la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, 3 paturi ATI la Unitatea Mobilă – Spitalul de Boli Infecţioase, 3 paturi ATI la Spitalul de Pneumoftiziologie, 3 paturi ATI la Spitalul Municipal Paşcani, 2 paturi ATI la Spitalul de Recuperare, 9 paturi ATI la Spitalul de Neurochirurgie şi 4 paturi ATI  la Spitalul „Sf. Spiridon”. În momentul de faţă sunt libere 35 paturi ATI: 5 paturi ATI la Unitatea Mobilă – Spitalul de Boli Infecţioase, 3 paturi ATI la Spitalul de Pneumoftiziologie, 3 paturi ATI la Spitalul Municipal Paşcani, 3 paturi ATI la Spitalul de Recuperare,       7 paturi ATI la Spitalul CF Iaşi, 10 paturi ATI la Spitalul de Neurochirurgie şi 4 paturi ATI la Spitalul „Sf. Spiridon”. În spitalele suport COVID-19 mai sunt libere 340 de paturi.

La Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, nu sunt ocupate paturile ATI. Doi bolnavi confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus urmează tratamentul prin dializă în staţia de dializă de la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iaşi.

La Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie „Elena Doamna” Iaşi, centru suport COVID-19 pentru gravidele care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, nu sunt ocupate paturile ATI.

În fine, în zona ATI COVID de la  Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” Iași, este ocupat un pat ATI. În ceea ce privește zona medicală COVID de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” Iași, este ocupat un singur pat din cele 5.