Elon Musk spune că mașina Tesla care nu va mai avea nevoie de intervenția șoferului este “foarte aproape”

0
166

Compania Tesla va fi capabilă să transforme autovehiculele produse în mașini complet autonome până la finalul anului, a anunțat Elon Musk, potrivit BBC.

Potrivit lui Musk, Tesla este “foarte aproape” să atingă cerințele de bază pentru autonomia de de nivel 5, care nu mai necesită intervenția unui șofer.

Sistemul Autopilot, oferit în prezent de Tesla, este dotat cu autonomie de nivel 2 și cere șoferului să rămână atent și să fie pregătit oricând să preia controlul autovehiculului, având mâinile pe volan.

Un viitor update software ar putea activa autonomia de nivel 5 în mașinile Telsa, fără să fie nevoie de vreo modificare mecanică.

“Sunt foarte încrezător că autonomia de nivel 5 – lipsa completă a șoferului – se va produce, iar eu cred că se va întâmpla foarte repede”, a spus Elon Musk în timpul unui apel video care a avut loc în cadrul conferinței World Artificial Intelligence din Shanghai. “Simt că suntem foarte aproape. Rămân încrezător că cerințele de bază pentru autonomia de nivel 5 vor fi gata până la finalul anului. Există încă multe probleme mici și provocarea de a rezolva aceaste probleme mici și alcătuirea sistemului”, a spus el.

Testarea pe șosea va fi necesară pentru a descoperi ceea ce ar putea fi “un lung șir” de probleme, a adăugat Musk.