Gemini Solutions, o firmă românească de dezvoltare software, a fost cumpărată de compania americană ThoughtWorks

0
230
Foto: Theo Nissim, fondator Gemini

Gemini Solutions, o companie de dezvoltare software și de servicii de consultanță fondată de ingineri români din Silicon Valley și având activitatea principală în România, a fost achiziționată de ThoughtWorks, o companie globală de consultanță software, potrivit unui comunicat de presă. Valoarea tranzacției este convențională, dar acordul reprezintă prima mare tranzacție pe piața IT în acest început de an.

Potrivit presei naționale, Gemini Solutions furnizează servicii de dezvoltare de produse software și are o echipă de peste 170 de ingineri de software și personal operațional care lucrează la sediul din România, acoperind un spectru larg de tehnologii în întregul ciclu de funcționare al dezvoltării produselor software.

După tranzacție se va înființa compania ThoughtWorks România, având la bază echipa Gemini Solutions. Noua companie va oferi asistență nearshore (din locații apropiate, cu fus orar similar) pentru clienții ThoughtWorks din Marea Britanie și Germania, continuând în același timp să sprijine clienții Gemini Solutions existenți în America de Nord, Franța și Germania.

Șerban Țîr, anterior Chief Technology Officer (CTO) al Gemini Solutions, va activa ca Director General al ThoughtWorks România.

ThoughtWorks este o companie de consultanță în domeniul software-ului cu peste 7.000 de angajați în 46 de birouri din 15 țări.

„Această achiziție este dovada și validarea marelui talent și a capacității sectorului IT românesc, motive pentru care o organizație internațională precum ThoughtWorks ar alege să investească în această piață”, a declarat Theo Nissim, Chief Executive Officer (CEO) și fondator Gemini Solutions. „Suntem încântați că Gemini Solutions se va alătura familiei ThoughtWorks. Echipa va reprezenta o parte esențială a planurilor de extindere atât internaționale, cât și europene ale ThoughtWorks”, a declarat Guo Xiao, Președinte și Director Executiv, ThoughtWorks.