Situație ridicolă: Consiliul Județean anunță că susține proiectele ONG-urilor deși a alocat ZERO lei la buget!

0
872

Consiliul Județean Iași anunță că susține proiectele sociale deși la votul pe bugetul județului suma propusă pentru ONG-uri a fost de zero lei!

Într-un comunicat de presă, CJ Iași susține că: “alocările disponibile în acest an pentru activitățile sociale sunt de 50.000 lei. Beneficiarii vor avea o contribuție proprie de 10% din valoarea totală a proiectului. Pentru a beneficia de finanțare nerambursabilă, solicitanţii trebuie să aibă principalele activităţi din proiectul propus incluse în documentele statutare și să aibă sediul social, punct de lucru, filială sau sucursală înregistrate în judeţul Iaşi“.

Opoziția din CJ a taxat modul în care instituția gestionează situația ONG-urilor, având în vedere că mai multe solicitări au fost făcute, în acest sens.

“Fundatiile cu activități în zona socială au făcut o solicitare în scris pe 2 aprilie către CJ de alocare a sumei de 400.000 lei pentru acest program de finanțare. În urma acestei solicitări, Maricel Popa a prevazut zero lei în bugetul CJ de anul acesta. În cadrul dezbaterii bugetului, în urma insistenței doamnei Mihaela Steliana Munteanu, președinta Comisiei ONG, a fost adoptat un amendament de alocare a 50.000 lei! Bani care vor ajunge pentru fix doua proiecte. Partea buna a lucrurilor este ca finantarea proiectelor sociale ale societății civile de catre CJ nu a murit, dar e în comă. În schimb, finanțarea nerambursabilă a proiectelor pentru tineret a murit. Cu toate că aceeași Comisie ONG a solicitat buget de 200.000 lei pentru tineret, s-au alocat 0 lei!”, a declarat Romeo Vatră, liderul grupului consilierilor județeni PNL.