Vești proaste: Autostrada Iași – Tg. Mureș susținută prin PPP, în timp ce Bacău – Brașov este elgibilă pentru finanțare europeană

0
205

Partidele de opoziție din Iași au lansat un nou atac la adresa președintelui CJ și PSD Iași, Maricel Popa, după ce Autostrada Iași – Tg. Mureș ratează posibilitatea finanțării prin fonduri europene.

“De la bun început aș vrea să punctez faptul că dincolo de proiectele legislative personale și de partid, principala preocupare a parlamentarilor din Moldova, nu doar din Iași trebuie să rămână realizarea Autostrăzii Iași-Tg. Mureș și modernizarea infrastructurii rutiere în județe Moldovei! Este vital să conștientizăm importanța acestui obiectiv pentru dezvoltarea regională și să acceptăm că este nevoie de consens și colaborare între partidele politice pentru a reusi. Mi-aș dori, după toate obstacolele ridicate, ca și parlamentarii din PSD să înțeleagă beneficiile economice și sociale ale dezvoltării infrastructurii rutiere în regiunea noastră, iar proiecția bugetului pe 2020 să conțină alocări bugetare pentru centuri ocolitoare și drumuri moderne între capitalele reședință de județ!”, a precizat Costel Alexe, președintele PNL Iași.

O reacție acidă a venit și din partea grupului PMP din Consiliul Județean, taxând lipsa de interes a prim-consilierului județean pentru Autostrada Iași – Tg. Mureș.

“Am primit o nouă veste tristă privind proiectele de anvergură ale Iaşului. Autostrada Bacău- Braşov a devenit eligibilă pentru finanțare din bani europeni, în vreme ce autostrada Iaşi – Tg. Mureş este blestemată să fie gestionată de oameni precum Maricel Popa care susține alături de guvern ideia investiției prin parteneriat public privat. Cred ca Iaşului i-a lipsit un lider care să susțină proiecte mari de investiții așa cum o face Dragoş Benea pentru Bacău. În schimb ne-am pricopsit cu un lider ce a dovedit că lucrurile îl depăşesc şi nu poate gestiona și susține proiecte de anvergură, ci doar proiecte de nivelul unei comune. Este scandalos că după atâta timp şi după nenumărate promisiuni electorale, ieşeni au fost lăsați cu ochii în soare de Maricel Popa. Mă bucur că Iaşul va scăpa peste 10 luni de acest personaj toxic pentru judeţ şi sper că lucrurile vor intra pe un făgaş normal după plecarea lui și a PSD de la guvernare. Sunt ani pierduți sub comanda acestui om, ani ce nu pot fi recuperați cu ușurință”, a susținut Alin Aivănoaei, liderul grupului consilierilor județeni PMP.