Ioan Alexa, preşedintele PNL Podu Iloaiei: “După trei ani de muncă, proiectul pentru Evidenţa Persoanelor prinde contur!”

0
570
Oraşul Podu Iloaiei va avea un Serviciu de evidenţă a persoanelor, proiectul fiind adoptat în ultima şedinţă a Consiliului Local. Iniţiativa aparţine consilierului local PNL, Ioan Alexa, însă cum proiectele opoziţiei sunt, în general, tergiversate, acesta a ajuns destul de târziu pe masa aleşilor locali.
“Mă bucur să văd că după 3 ani de muncă din opoziţie, proiectul privind înființarea unui Serviciu de Evidență a Persoanelor la Podu Iloaiei prinde contur. Este un proiect pe care l-am gândit pentru cetăţenii oraşului, acesta fiind cuprins în programul de guvernare locală 2016-2020. În momentul în care am devenit consilier local, am făcut demersurile necesare pentru ca oraşul nostru să aibă un Serviciu de Evidență a Persoanelor propriu. Mai exact, m-am interesat personal, în calitate de consilier local, care sunt pașii pe care trebuie să îi facă o primărie pentru înființarea acestui serviciu. În acest sens, am vorbit personal cu directorul Direcției Județene de Evidență a Persoanelor Iași și am primit un răspuns oficial, răspuns în baza căruia am inițiat un proiect de hotărâre si l-am prezentat colegilor din  Consiliul Local. Proiectul a fost dezbătut în comisiile de specialitate, însă primarul Istrate nu a dorit ca acest proiect să fie pe ordinea de zi și să fie supus votului consilierilor locali, doar pentru că eu eram cel care a făcut această propunere!”, a declarat Ioan Alexa, preşedintele PNL Podu Iloaiei si liderul grupului consilierilor locali PNL.
“Văzând încăpăţânarea primarului Istrate, nu îmi mai rămasese decât să apelez la mass media, printr-o conferinţă de presă şi să cer sprijinul cetăţenilor pentru a pune presiune pe primar şi pe consilierii care deţin majoritatea în Consiliul Local de a pune pe ordinea de zi şi de a suspune votului acest proiect. În şedinţa din data 30.08.2019 proiectul privind  înfiinţarea Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor a fost supus votului,  fiind aprobat. Înfiinţarea cestui serviciu nu este succesul meu. E succesul  tuturor cetăţenilor oraşului Podu Iloaiei care au crezut în acest proiect şi l-au susţinut! Împreună am arătat că putem pune presiune pe actuala conducere care refuză să treacă pe ordinea de zi  proiectele opoziţiei, doar că sunt iniţiate de mine sau de oricare alt coleg de altă culoare politică decât cea a primarului. Sunt convins că din luna iunie 2020, lucrurile vor sta altfel, adică nu va mai trebui să treacă ani de zile până când propunerile consilierilor locali să fie băgate în seamă şi să devina proiecte implenentate!”, a mai subliniat Ioan Alexa.