Unele dintre cele mai ciudate tradiții de Anul Nou din lume

0
417

Experții în turism de la My Baggage au ales opt ​​dintre cele mai neobișnuite tradiții din țări precum Ecuador, Japonia și Danemarca. În timp ce britanicilor le place să bea și să cânte Auld Lang Syne pe 31 decembrie, țările din întreaga lume și-au dezvoltat propriile obiceiuri, scrie dailygazette.com. Iată câteva dintre cele mai neobișnuite:

Arderea sperietorilor – Ecuador

Pentru a alunga orice ghinion sau întâmplări rele din ultimele 12 luni, ecuadorienii au pus pe foc sperietori umplute cu hârtie, la miezul nopții, de Revelion. De asemenea, ei ard fotografiile cu lucruri care reprezintă anul trecut.

Farfurii sparte – Danemarca

Se pare că nu doar grecii se bucură să spargă vesela în timpul sărbătorilor. Danezii sparg farfuriile neutilizate ținute pe toată durata anului de ușile de la intrare ale caselor familiei și prietenilor, în ajunul Anului Nou.

108 bătăi de clopot – Japonia

În Japonia, clopotele sunt trase de 108 ori, într-o tradiție budistă care spune că astfel sunt alungate toate păcatele umane. De asemenea, aduce noroc să zâmbești sau să râzi de Anul Nou.

Lenjerie intimă colorată – America de Sud

În țările sud-americane, cum ar fi Mexic, Bolivia și Brazilia, norocul pentru anul viitor e decis de culoarea lenjeriei intime. Cei care vor să găsească dragostea poartă chiloți roșii de Anul Nou, în timp ce cei care speră la bogăție ar trebui să opteze pentru galben. Dacă doriți pace, pantalonii albi ar trebui să fie utili.

Lucruri rotunde – Filipine

Sperând să le aducă prosperitate și bogăție pentru anul viitor, filipinezii se înconjoară de lucruri rotunde în ajunul Anului Nou, care să reprezinte monede și bogăție. De asemenea, consumă struguri, păstrează monede în buzunare și poartă haine cu buline, printre altele.

Aruncarea mobilierului pe fereastră – Italia

În ajunul Anului Nou, în unele părți ale Italiei, este tradițional să arunci mobila veche de la balcon, pentru a simboliza un nou început pentru anul următor. Pentru a preveni rănirea, majoritatea localnicilor se lipesc doar de obiecte mici și moi.

Aruncă hârtie pe fereastră – Argentina

Argentinienii își mărunțesc toate documentele și hârtiile vechi înainte să se sfârșească anul, pentru a simboliza lăsarea trecutului în urmă. Apoi, le aruncă pe fereastră ca pe niște confetti, în jurul prânzului pe 31 decembrie.

Comunicarea cu animalele – România

De Anul Nou, țăranii români încearcă să comunice cu animalele lor și își atrag norocul dacă reușesc