BBC va furniza cea mai amplă ofertă de programe educaționale, în condiţiile în care în Anglia începe o nouă carantină

0
345

BBC a anunţat marți că va furniza cea mai mare ofertă de educație din istoria sa, deoarece Anglia și Scoția au intrat din nou în carantină, ceea ce îi va împiedica pe cei mai mulți copii să frecventeze școlile. Luni, autorităţile din Anglia au declarat că majoritatea studenților vor trebui să învețe de la distanță, iar Scoția a prelungit prevederile care mențin școlile închise pentru toţi copiii, cu anumitde excepții, deoarece o nouă variantă a COVID-19 a dus la creșterea numărului de cazuri. 

REUTERS scrie că, începând de săptămâna viitoare, filiala BBC pentru copii, CBBC, va avea un program de trei ore pentru elevii din învățământul primar, iar BBC Two se va concentra pe conținut pentru elevii din liceu. Vor fi disponibile și alte spectacole și resurse educaționale. Închiderea școlilor a provocat îngrijorare cu privire la modul în care părinții vor putea să-și ajute copiii acasă, în timp ce şi lucrează, cât şi în legătură cu accesul la instrumente precum internetul atât pentru familiile mai sărace, cât si pentru cele mai bogate.

“Educația este absolut vitală”, a declarat directorul general al BBC, Tim Davie. “BBC este aici pentru a-și juca rolul și sunt încântat că am reușit să aducem acest lucru atât de repede publicului”, a adăugt acesta. Totodată, operatorii britanici de rețele mobile și de bandă largă vor elimina limitele de date pentru a ajuta copiii defavorizați din Anglia să urmărească lecțiile online, după închiderea școlilor.