Stuttgart oferă persoanelor vârstnice un an de transport public gratuit în schimbul permisului lor de conducere

0
217

Autoritățile din Stuttgart, Germania, au lansat un nou program menit să ajute persoanele vârstnice să renunţe la şofat și să treacă la mijloace de transport urban, “durabile” din punct de vedere ecologic, consemnează Euro Pulse.

Locuitorii Stuttgartului cu vârsta de peste 60 de ani își pot schimba acum permisul de conducere pe călătorii gratuite cu toate tipurile de transport public. De obicei, un astfel de abonament anual costă 560,4 euro.

Obiectivul principal al autorităților orașului german este de a reduce numărul de mașini din oraș. Un alt obiectiv – este de a face drumurile mai sigure: șoferii seniori au tendința de a se concentra mai greu pe drum, ceea ce înseamnă o creştere a riscului de accidente.

Deocamdată, programul este conceput pentru doi ani, perioadă în care autoritățile din Stuttgart intenționează să schimbe circa 3.400 de permise de conducere pe călătorii gratuite cu transportul public.

În acest timp, orașul va putea face o evaluare a modului în care s-a schimbat numărul de mașini și de accidente din Stuttgart. Dacă rezultatele se vor dovedi a fi bune, programul ar putea fi prelungit.