Fondatorul USR Iași care nu a prins loc pentru parlamentare: “N-aveam suficiente neamuri din familia Chichirău”

0
1328

Senatorul Mihai Lupu, fondator USR Iași, nu a mai prins loc pentru alegerile parlamentare din acest an. Avocatul ieșean pune această situație, mai în glumă, mai în serios, pe seama faptului că nu îndeplinește o condiție esențială: nu e rudă cu Cosette Chichirău sau Filip Havârneanu și nici nu este popular pe Facebook!

“Unii vor spune că mă roade invidia că n-am prins niciun loc. Să știți că nu, pentru că oricum n-aș fi îndeplinit criteriile. Primul: n-aveam suficiente neamuri (din familia Chichirău vreo trei-patru, din familia Havârneanu vreo trei) sau prieteni (aici lista-i mai lungă) ca delegați. Promit că o să lucrez intens aici. Pe aceasta cale, rog verișorii, mătușile … să veniți alături de mine. Promit că nu mai lipsesc de la nicio nuntă, niciun botez și nicio înmormântare.Al doilea, celebritatea pe facebook. Nici măcar n-aveam cum să intru în competiție. N-am pagină de facebook și chiar dac-aș avea, când mă uit la alții că nu-s așa populari, mă descurajez cu totul. Pun aici pentru comparație, în ordine descrescătoare, că așa se dau premiile. Dintr-a-ntâia până-n-tra patra”, a comentat avocatul Mihai Lupu.

Fondatorul USR a publicat scrisoarea lui Cosette Chichirău care își anunță candidatura pentru un nou mandat în Parlamentul României, deși ieșenii și-au dat votul pentru un mandat în administrația publică locală. Chichirău își motivează candidatura spunând că este capabilă să vorbească la emisiuni TV!