Slujbă de pomenire pentru făuritorii Marii Uniri la mitropolie

0
278

Mitropolia Moldovei și Bucovinei organizează mâine, 28 noiembrie, o slujbă de pomenire pentru făuritorii Marii Uniri, începând cu ora 11:30, mai mulți lideri politici fiind invitați la acest eveniment.

Anul 2018 a fost declarat de către Patriarhia Română drept An omagial al unității de credință și neam și An comemorativ al făuritorilor Marii Uniri din 1918. Așa cum în data de 27 martie s-a săvârșit slujba de comemorare a celor ce au făcut posibilă Unirea Basarabiei cu România, Mitropolia Moldovei și Bucovinei va trage clopotole miercuri, atunci când se împlinesc 100 de ani de la momentul providențial al Unirii Bucovinei și Regatul României.

„În contextul celebrării Centenarului Marii Uniri sunt evidenţiate, prin momente liturgice şi culturale, anumite evenimente care s-au înscris în cartea de aur a neamului nostru. Unul dintre acestea îl constituie împlinirea a 100 de ani de la momentul providenţial al unirii Bucovinei cu Regatul României“, au precizat reprezentanţii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.