Proiectul “România Educată”, în primă dezbatere la Iaşi, în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis

0
209

Astăzi, într-un cadru ales, Preşedintele României, Klaus Iohannis a fost prezent la prima ediţie a dezbaterii pe marginea proiectul “România Educată”.

Proiectul, aflat sub egida Preşedinţiei României, a fost lansat în dezbatere publică în luna decembrie 2018, fiind cel mai amplu demers de consultare dedicat viitorului educaţiei.

“Dascălilor li se cere mult şi pe bună dreptate. Însă pentru a-şi îndeplini rolul şi vocaţia ei au nevoie de un parcurs de carieră flexibil, motivant şi atrăgător, bazat pe o selecţie şi evaluări riguroase dar şi pe sprijin efectiv. Degeaba creştem salariile dacă nu reevaluăm ceea ce ar trebui să facă efectiv un profesor şi să reducem mormanul de hâtii ce ascund realitatea şi să aducem normalul în învăţământ. Am purtat discuţii cu dascălii care spun că e din ce în ce mai rău. Din dorinţa de a schimba aceste lucruri, am lansat în dezbatere publică, la finalul anului trecut, proiectul România Educată, care vizează toate problematicile educaţiei actuale, corelate cu celelalte ramuri sociale”, a declarat Klaus Iohannis la Iaşi.