Aproape 10.000 de oameni au participat la mitingul PNL din Piaţa Unirii

0
584

În jur de 10.000 de oameni au participat, ieri, la mitingul PNL din Piaţa Unirii. Alături de liberali au stat şi reprezentanţi ai societăţii civile, nemulţumiţi de politicile practicate de actuala guvernare. A fost un miting fără incidente, fără dube şi cordoane de jandarmi.

La reuniune au fost prezenţi preşedintele României Klaus Iohannis, preşedintele PNL Ludovic Orban, prim-vicepreședintele PNL Raluca Turcan, secretarul general al PNL, Robert Sighiartau, alături de candidați ai partidului la alegerile europarlamentare Rares Bogdan, Siegfried Muresan, Vasile Blaga, Adina Vălean, Gheorghe Falcă, Cristian Bușoi, Vlad Nistor, Mihai Țurcanu. 

Preşedintele PNL Iaşi, deputatul Costel Alexe, a ţinut cuvântul de deschidere a prezentării candidaţilor liberali la alegerile europarlamentare din 26 mai.

“În viaţa mea nu am văzut un gest de neobrăzare mai mare aşa cum au făcut socialiştii, pesediştii, conduşi de Liviu Dragnea pe 9 mai la Iaşi, în capitala Moldovei. Aproape 10.000 de Moldoveni au fost şantajaţi, obligaţi, să vină la Iaşi într-o zi lucrătoare doar ca să-l aplaude pe conducătorul mult iubit. Dragi moldoveni, suntem în situaţia în care astăzi moldovenii şi-au pus mari speranţe în Liviu Dragnea şi PSD la alegerile din 2016. Din păcate, din cauza obedienţei unor lideri servili precum Benea de la Bacău, Arsene de la Neamţ, Stan de la Suceava, Fedorovici de la Botoşani, Buzatu de la Vaslui, şi Maricel Popa de la Iaşi, un servil umil a lui Liviu Dragnea, astăzi ţin Moldova în sărăcie. Interesele a 5 milioane de moldoveni au fost călcate în picioare doar ca ei să fie la putere. Aş vrea să îmi cer iertare tuturor din Moldova pentru drumurile proaste pe care au venit, pentru că în 30 de ani, PSD ne-a minţit în mod sistematic. Până astăzi, când întreaga echipă de candidaţi a PNL, oameni de bună credinţă, oameni profesionişti, oameni cu experienţă şi viziune vor reprezenta România cu cinste în Uniunea Europeană. Mergeţi acasă şi spuneţi familiei, vecinilor şi prietenilor că pe 26 mai, singura soluţie pentru Moldova este Partidul Naţional Liberal”, a declarat deputatul Costel Alexe, preşedintele PNL Iaşi.

“Vreau să mulţumesc în numele tuturor românilor de bună credinţă singurului oraş din această ţară care i-a alungat pe pesedişti de două ori într-o lună, Iaşi! Să vă fie frică pesediştilor, Moldova se ridică! Se ridică împotriva celor care îi umilesc pe români, împotriva celor care de doi ani şi jumătate sunt preocupaţi exclusiv de drepturile infractorilor şi cum să îi ajute pe cei din fruntea PSD să îi scape de puşcărie. Eu ştiu un lucru, în democraţie, hoţii stau la puşcărie!”, a fost mesajul lui Rareş Bogdan, cap de listă pentru PNL la alegerile europarlamentare.

“Multe regiuni din România au fost desconsiderate de PSD, însă nici una precum Moldova! Au uitat de autostrăzi, au uitat de spitale, de investiţii! PSD Îşi doreşte pentru România regiuni sărace, pe care să le controleze prin instituţiile statului. Românii nu mai acceptă acest comportament. Aceste alegeri sunt despre viitorul copiilor noştri. La Iaşi dăm semnalul căderii porţilor pesediste!”, a declarat deputatul Robert Sighiartău.

“Comuniştii lui Dragnea au venit la Iaşi şi au îndrăznit să-i numească derbedei pe ieşenii liberi care au ieşit să protesteze faţă de nenorocirea adusă pe capul României de această clică de derbedei politici care îşi bat joc de România. Doar o singură forţă poate să înfrângă această ciumă roşie iar acea forţă este Partidul Naţional Liberal”, a fost mesajul transmis de preşedintele PNL, Ludovic Orban.

“Din păcate, adversarii noştri au vrut să ne scoată din Europa, însă le-a ieşit pe jumătate. Au ieşit doar ei din Europa pentru că socialiştii europeni i-au scos pe ei. România a rămas şi trebuie să meargă cu noi pe calea europeană. Ăsta este mesajul pe care îl transmitem din capitala Moldovei. Să ne uităm în ochii celor care au fost pe 9 mai aici, să le spună copiilor lor şi nepoţilor lor de ce votează PSD dacă nu ne vor în Uniunea Europeană? Ce au făcut cu Regiunea Moldovei de 30 de ani pe care au ţinut-o în sărăcie? Este o tristă realitate”, a spus Gheorghe Flutur, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava.

Preşedintele României, Klaus Iohannis a avut un mesaj pentru toţi cei prezenţi în Piaţa Unirii şi nu numai, cu prvire la importanţa votului pentru referendumul din 26 mai.

„De doi ani și jumătate, PSD încearcă să îndoaie legile ca să-și facă scăpați infractorii cocoțați în fruntea statului. Dragi români, dacă pierdem independența justiției, atunci pierdem și șansa pentru a avea autostrăzi, spitale, grădinițe și școli. Dacă îi lăsăm pe ei să ne strice țara, atunci românii sunt cei care vor plăti. Așa nu se poate! Să arătăm lumii că noi nu suntem un neam de hoți, ci un neam de oameni cinstiți. Pentru toate acestea, pentru viitorul nostru, pe 26 mai mergem să votăm!”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.