Profesori din trei ţări, interesaţi de proiectele de eficientizare energetică ale Iașului

0
218

Primăria Municipiului Iași a primit ieri, 20 iulie, vizita unei delegații de cadre didactice universitare din Franța, Suedia și Slovacia venite în orașul nostru prin intermediul programului Erasmus, relatează ZiarulEvenimentul.ro.

Vizita a fost facilitată de colaborarea municipalității cu Inspectoratul Școlar Județean și a urmărit, în special, o informare cu privire la proiectele de eficientizare energetică implementate cu fonduri europene, precum modernizarea sistemului de iluminat public, proiectul CLEAN sau reabilitarea și eficientizarea termică a Spitalului de Recuperare.

Profesorii au fost primiți de către viceprimarul Cezar Baciu, iar prezentările au fost făcute de reprezentanții Direcției Smart City și ai Serviciului de Relații Internaționale.

Printre altele, reprezentantul Université de Technologie de Belfort Montbéliard s-a declarat interesat de organizarea unui schimb de experiență între studenții de la universitatea unde activează și cei ai Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași, iar profesorul din Suedia a spus că dorește să dezvolte proiecte Smart City împreună cu municipalitatea ieșeană, acesta fiind membru al rețelei orașelor circulare.

Discuțiile au mai vizat proiectele Digital Cities Challenge și Inteligent Cities Challenge, programul ELENA – European Local ENergy Assistance, modalitățile prin care Primăria poate sprijini start-up-urile și relațiile municipalității cu mediul academic.