Iașul va avea un nou spital de Boli Respiratorii în cartierul Bucium – a fost semnat contractul de achiziție

0
237

Județul Iași va avea o nouă unitate medicală la standarde moderne! Consiliul Județean Iași și Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie au inițiat un parteneriat pentru construcția unei noi unități medicale, iar marți, 20 iulie 2021, a fost semnat contractul de achiziţie publică a serviciilor de proiectare pentru Spitalul Clinic Integrat de Boli Respiratorii Iași.

Evenimentul poate fi urmărit AICI.

Proiectul se află la stadiul de documentație, iar CJ va aloca într-o primă etapă 9 milioane de lei, fonduri pentru demararea studiilor. Zona vizată de CJ pentru noua construcție este cartierul Bucium, unde Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie are o secție și terenul aferent. Proiectarea construcției va fi făcută în 3 etape prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), potrivit informațiilor prezentate în cadrul unei conferințe de presă.

Am semnat astăzi (n. r. 20 iulie 2021) contractul de achiziţie publică a serviciilor de proiectare pentru Spitalul Clinic Integrat de Boli Respiratorii Iași.

Este un proiect născut dintr-o nevoie urgentă a comunității noastre, pentru că actualul Spital de Pneumoftiziologie are grave deficiențe, fiind segmentat în 4 secții aflate în 4 corpuri de clădire diferite, toate în stare de degradare și situate la mare distanță una de cealaltă, ceea ce îngreunează mult actul medical și tratamentul integrat al pacienților.

Cea mai bună soluție pe care am găsit-o împreună cu managerul spitalului, dr. Radu Crișan, și echipele noastre a fost să punem bazele unui nou spital, un spital integrat de boli respiratorii, o construcție nouă pe actualul amplasament al Secției a IV-a Clunet din Bucium, prin care ne propunem creșterea calității actului medical, într-o clădire modernă, care să asigure condiții și facilități la standardele actuale. În acest nou spital urmează să funcționeze atât secțiile actuale, cât și structuri noi prin care vom răspunde nevoilor de îngrijiri medicale ale comunității.

Am făcut toate demersurile pentru a aproba realizarea acestui obiectiv de investiții, precum și pentru a aloca din bugetul Consiliului Județean sumele pentru realizarea documentației tehnico-economice, iar astăzi am ajuns la momentul în care am semnat contractul de achiziţie publică a serviciilor de proiectare – lotul I – etapa I: PUZ, inclusiv studii aferente și documentații de obținere avize pentru faza PUZ, tema de proiectare, studiul de prefezabilitate, inclusiv studiile aferente

Doresc mult succes echipei și să începem cu dreptul implementarea acestui proiect prin care ne vom conecta tehnologic și medical la standardele și practicile europene și vom veni în sprijinul pacienților cu afecțiuni respiratorii.” – a declarat Președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe.