Primarul comunei Țibana, anchetat pentru fapte de corupție! Anchetatorii confirmă ilegalitățile și încep verificări în conturile primarului Gheorghe Rotaru!

0
1055

Primarul comunei Țibana a intrat în atenția organelor anticorupție pentru luare de mită, dare de mită, abuz în serviciu și conflict de interese.

Primarul comunei Țibana, ținut în grații de Maricel Popa, are probleme serioase cu legea. Direcția Generală Anticorupție are în lucru un dosar de fapte de corupție pe numele primarului acestei comune. La baza acestei anchete stă achiziția unor cantități de produse de balastieră, bani care au fost dirijați, în fapt, către buzunarul primarului pentru campania electorală.

“Verificările efectuate au relevat faptul că aspectele sesizate cu privire la posibile ilegalități în legătură cu achiziționarea de către comuna Țibana, la începutul lunii august, 2020, a unei cantități de produse de balastieră, se confirmă. De asemenea, toate celelalte aspecte de posibile ilegalități săvârșite de către primarul Gheorghe Rotaru în exercitarea funcției sale, așa cum au fost sesizate, se confirmă, se arată în adresa Direcției Generale Anticorupție, din 17.09.2020.

Anchetatorii verifică infracțiunile de luare de mită, dare de mită, abuz în serviciu și conflict de interese, pe numele lui Gheorghe Rotaru.

Cum a cumpărat primăria Țibana 120 camioane de balast, fictive!

Cazul a ajuns la Direcția Generală Anticorupție (DGA) Iași în urma unei sesizări venite din localitate. Primăria Țibana a pierdut sediul administrativ în urma unei decizii a instanței. Astfel, primăria s-a mutat într-un bar, unde plătește, lunar, o chirie de 3.000 euro. Birourile din vechiul sediu au fost sigilitate de executor, moment în care s-au găsit, într-un sertar, circa 100.000 lei. Suma ar reprezenta o parte din banii de la Consiliul Județean Iași, care sunt folosiți în campania electorală de primarul Gheorghe Rotaru. De altfel, acesta a susținut că e vorba de bani de campanie. Primarul Gheorghe Rotaru nu a avut cum să justifice suma găsită în sertar și nici unde au dispărut cele 120 camioane de balast.

Dosarul cu fondurile de la CJ Iași, de care este legat și numele lui Maricel Popa, a fost direcționat zilele trecute către DNA Iași pentru ca ancheta să poată fi demarată.