Baronul de la Târgu Frumos, Ionel Vatamanu, susținut în afaceri dubioase de Maricel Popa. Iată firul legăturilor dintre cei doi!

0
3803

Orașul Târgu Frumos se află într-o stare de conservare de ani de zile, dar nu și conducerea PSD, respectiv Ionel Vatamanu, a cărui afaceri au prosperat, prin intermediari. Ionel Vatamanu și Maricel Popa lucrează împreună, dar nu pentru binele orașului Târgu Frumos, care a fost vitregit de sprijin atât de la județ cât și de la guvernele PSD, ci pentru bunăstarea personală. Așa s-a făcut că, în decursul ultimilor ani, firma legată de numele lui Ionel Vatamanu, Țac-Țac SRL, a prins contracte de furnizare a produselor de panificație cu instituții ale statului, exemple fiind Penitenciarul Iași, Sitalul Socola, Spitalul de Pneumoftiziologie, Spital de Psihiatrie Grajduri, Căminul de Pensionari Iași, DGASPC Iași, spitalele din Podu Iloaiei, Pașcani, etc. Pe plan administrativ, lucrurile nu stau la fel iar zone întregi ale orașului nu au cele mai elementare utilități, apă, canalizare, gaze naturale și infrastructură rutieră.

În ultima vreme, Vatamanu a încercat să se dezică public de Maricel Popa, având în vedere situația de criză de la Consiliul Județean, unde Maricel Popa a scăpat de sub control frâiele județului, prin lipsa de investiții, a nerealizării la timp a spitalului mobil, lipsa de infrastructură rutieră, de parcuri industriale, stagnarea proiectelor la Aeroport, etc, cât și problemele care macină filiala PSD Iași în pragul alegerilor locale, preconizate să le piardă pe toate fronturile. Dar să nu uităm că Maricel Popa a organizat o ședință de Consiliu Județean la Târgu Frumos, în noiembrie 2019, în aceeași zi în care Vatamanu, susținea triumfător și, totodată flutura cazierul sfidător la adresa opoziției, în povestea procesului cu ANI.

Nu în ultimul rând, deși se lauda că a dezvoltat orașul, copii lui au casă în Valea Lupului, viceprimarul Alexa Angheluș și-a cumpărat apartament în Iași și face naveta, consilierul PSD Arvinte Daniel s-a mutat și el la Iasi. Astfel că nici măcar colegii lui de partid nu mai cred în iluziile și promisiunile unui nou mandat.