Politehnica Iași și-a adus preparator fizic de top: Riccardo Proietti a lucrat la Bayern Munchen și la naționala Israelului

0
63

Politehncia Iași a anunțat joi, 11 februarie, că și-a adus un preparator fizic de top, conform bzi.ro. Este vorba despre italianul Riccardo Proietti, fostul preparator fizic al echipelor Bayern Munchen și al naționalei Israelului.

Riccardo Proietti și-a cunoscut noii colaboratori și „a luat pulsul“ jucătorilor ieșeni la antrenamentul desfășurat pe terenul sintetic de la Baza Sportivă Tineretului.

Preparatorul fizic Riccardo Proietti a lucrat cu Otmar Hitzfield, la Bayern Munchen

Riccardo Proietti, născut la 29 iulie 1969, la Florența, în Italia, are un CV de invidiat. A lucrat la cluburi renumite din Europa, precum Bayern Munchen, Empoli, Udinese, Pescara, Grasshopper Zurich, dar și la prima reprezentativă a Israelului. A mai activat în Emiratele Arabe Unite, la Al Wahda, Baniyas și Al Jazira. De-a lungul timpului a pregătit fotbaliști celebri precum George Weah, Luca Toni, Franck Ribéry și Philipp Lahm. Alături de antrenorul Otmar Hitzfield a cucerit titlul în Bundesliga cu Bayern Munchen în 2008.

Riccardo Proietti este doctor în științe, diplomă obținută la Institutul din Viena, iar de-a lungul timpului a publicat nenumărate lucrări și articole de specialitate.

„Îi spunem bun venit în Copou lui Riccardo Proietti și îi dorim mult succes la Poli!“, au transmis oficialii formației ieșene.

Andrei Cristea s-a plâns că echipa nu e pregătită fizic

După înfrângerea din meciul de Cupă, cu Petrolul Ploiești, antrenorul Andrei Cristea s-a plâns de faptul că echipa nu este pregătită bine din punct de vedere fizic.

„Se pare că avem probleme fizice, vreau să aduc încă un preparator fizic, probabil italian care va corecta ce s-a întâmplat. Nu sunt mulțumit de ceea ce se întâmplă, dar nu vreau să mai discut despre aceste lucruri, vreau să câștig următorul meci cu Astra. Le-am dat șansă tuturor, aș fi preferat să nu mai fac schimbări la jucătorii under de acum. Ne vom linge rănile, iar acest duș rece poate fi important pentru următorul meci. Am vorbit și cu cei din conducere și aștept răspuns din partea lor. Dacă va fi nevoie de mine, voi pune umărul la treabă”, a spus Andrei Cristea

Primarul Mihai Chirica, nemulțumit de situația Politehnicii Iași

În urma rezultatului înregistrat de către echipa Politehnica Iaşi în ultimul meci din Cupa României, cu Petrolul Ploiești, primarul Mihai Chirica se alătură suporterilor alb-albaştri şi îşi exprimă public nemulţumirea cu privire la regresul evident de formă şi de performanţă manifestat de echipa ieşeană.

„Sunt alături de toţi iubitorii echipei de fotbal a Iaşului şi cred că este momentul ca toţi cei care gestionează destinele clubului, atât din punct de vedere tehnic, cât şi managerial, să găsească urgent soluţii! Am fost alături de echipă şi am încercat întotdeauna să o încurajez chiar și în situaţiile cele mai dificile, dar cred că a venit momentul unor decizii ferme! Cred că toţi suporterii acestei echipe, printre care mă număr şi eu, doresc răspunsuri clare din partea actualei conduceri: se mai doreşte fotbal de primă ligă în Iaşi sau nu?

În opinia mea, cred că meciul de duminică, cu Astra Giurgiu, este decisiv şi rezultatul pe care îl va înregistra echipa ieşeană va oferi un răspuns. Rezultatul meciului de duminică va fi concludent şi mă va obliga, într-un fel sau altul, să iau şi eu, în calitate de reprezentant al comunităţii ieşene, o decizie în privința clubului”, a declarat primarul Mihai Chirica.