Plan de acțiuni comune în vederea implementării acordului de înfrățire între Consiliul Județean Iași și Consiliul Raional Ialoveni

0
748

Consiliul Județean Iași este și va fi un partener de încredere pentru Consiliul Raional Ialoveni, dar și pentru cetățenii Republicii Moldova. În acest sens, cele două consilii au stabilit un plan de acțiuni comune în vederea implementării acordului de înfrățire pe care l-au semnat încă din 2012. Informațiile au fost comunicate de către deputatul PAS, Petru Frunze, după o întrevedere cu președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe.

„Astăzi (n. r. miercuri) am avut o discuție cu d-nul Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași. Am stabilit un plan de acțiuni comune în vederea implementării acordului de înfrățire între Consiliul Județean Iași și Consiliul Raional Ialoveni. Am solicitat sprijinul Consiliului Județean Iași privind oferirea experienței și suportului pentru accesarea programelor de finanțare oferite de Uniunea Europeană. Totodată am solicitat sprijinul pentru înfrățirea localităților din județul Iași cu localitățile din Republica Moldova. Am primit asigurări că Consiliul Județean Iași va fi un partener de încredere pentru Consiliul Raional Ialoveni, dar și pentru cetățenii Republicii Moldova”, scrie Petru Frunze pe pagina sa de Facebook.

Deputatul PAS susține că îmediat după alegerile parlamentare din Romania din 6 decembrie vor fi stabilite exact acțiunile ce trebuie realizate în interesul comunităților locale.

„Aceste frumoase colaborări ne determină și mai mult să oferim toată susținerea la alegerile parlamentare din România pentru echipa PNL cu care am făcut și vom face lucruri bune pentru oameni”, a conchis Frunze.

Protocolul de colaborare dintre Consiliul Judeţean Iaşi și Consiliul Raional Ialoveni a fost semnat în 2012. Acordul încheiat îşi propuneea, cu preponderenţă, cooperarea între cele două administraţii locale pentru dezvoltarea cadrului economic general şi al mediului de afaceri, în particular, modernizarea infrastructurii rutiere şi de mediu, dezvoltarea durabilă a agriculturii, valorificarea potenţialului turistic precum şi pentru dezvoltarea infrastructurii şi a serviciilor din domeniile: învăţământ, asistenţă socială, cultură, sănătate, sanitar-veterinar.

Citiți articolul integral AICI.