Percheziții în Cluj: Mai multe persoane sunt bănuite că au accesat o platformă de evidență a vaccinărilor și au eliberat adeverințe false de vaccinare COVID-19

0
553

Polițiștii de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din Alba fac, joi, două percheziții domiciliare în Cluj, în casele unor persoane bănuite de fals informatic, transmite actualdecluj.ro.

Surse consultate de G4Media susțin că o persoană s-ar fi logat pe platforma electronica de evidență a vaccinărilor al unui centru din județul Alba și ar fi eliberat, mai multe adeverințe, care atestau, în fals, vaccinarea efectivă la acel centru de vaccinare, a mai multor persoane, care nu au fost vaccinate în locația respectivă.

”Din cercetări a rezultat că, la data de 28 iunie, o persoană ar fi accesat registrul electronic de evidenţă a vaccinărilor al unui centru din judeţul Alba şi ar fi eliberat mai multe adeverinţe, care atestau, în fals, vaccinarea efectivă la acel centru de vaccinare, a mai multor persoane, care nu au fost vaccinate în locaţia respectivă”, arată anchetatorii.

O persoană urmează să fie condusă la sediul poliției, iar alte 10 persoane vor fi citate, pentru audieri, transmite IGPR.

Comunicatul integral al IGPR


În această dimineaţă, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, efectuează două percheziții domiciliare, în județul Cluj, la persoane bănuite de fals informatic. Acestea ar fi accesat o platformă de evidență a vaccinărilor și ar fi eliberat adeverințe care atestau, în fals, vaccinarea anti Covid – 19.

Din cercetări a rezultat că, la data de 28 iunie a.c., o persoană ar fi accesat registrul electronic de evidență a vaccinărilor al unui centru din județul Alba și ar fi eliberat, mai multe adeverințe, care atestau, în fals, vaccinarea efectivă la acel centru de vaccinare, a mai multor persoane, care nu au fost vaccinate în locația respectivă.

O persoană urmează a fi condusă la sediul poliției, iar alte 10 persoane vor fi citate, pentru audieri.