Climatolog, despre luna august: “Se pare că nu vom mai avea un val de căldură foarte puternic” – încep vijeliile

0
243

Deși zilele de caniculă sunt pe final, căldura extremă va fi înlocuită de vijelii în toată țara.

Expertul climatolog Roxana Bojariu avertizează că astfel de treceri dintr-o extremă în alta pot apărea destul de des și îi sfătuiește pe oameni să urmărească toate actualizările meteorologice.

Potrivit Digi 24, aceasta afirmă că luna august nu va mai avea valuri de căldură atât de puternice ca cel de acum, dar nici nu poate exclude apariția unor schimbări neașteptate.

“După furtuni, chiar dacă mai cresc temperaturile, așa cum arată lucrurile acum se pare că nu vom mai avea un val de căldură foarte puternic. Dar lucrurile se pot schimba foarte rapid, e bine să urmărim toate actualizările, chiar dacă, așa cum arată acum informațiile, luna august pare să fie destul de liniștită din punct de vedere al temperaturilor foarte ridicate. Dar, încă o dată, estimările prognostice cu anticipație mai mare nu sunt tot atât de precise ca prognozele de zi cu zi. Pe de altă parte, ele indică ce se întâmplă față de o referință medie, nu pot să prognozeze fenomenele extreme”, a declarat expertul climatolog.

“Fenomenele extreme, pe durate mai scurte de timp, se pot întâmpla pe tot parcursul lunii august și probabil că vijelii vom mai avea, cu aceste intensifiări de vânt, cu episoade de grindină și aceste ploi de vară, dar cu cantități, ați văzut, care pot deveni foarte importante”, a avertizat Roxana Bojariu.