Noi investiții la Comarna: asfaltări și dispensar uman

0
684

Primăria Comunei Comarna continuă demersurile pentru implementarea investițiilor în infrastructura locală. Luna aceasta, primarul comunei Comarna, Constantin Grădinaru, s-a deplasat la București pentru a susține importanța obiectivului lucrărilor de refacere și prevenire după calamități, depus la Compania Națională de Investiții.

“La solicitarea noastră, comisia formată din specialiști ai Ministerului Lucrărilor Publice Dezvoltării și Administrației au acceptat ca în cadrul proiectului să fie incluse și construirea de poduri și podețe în dreptul fiecărei proprietăți. Proiectul are o valoare de 17.353.659,34 lei cu TVA din care cheltuieli eligibile de la bugetul de stat 16.239.567,39 lei.Valoarea neeligibile de la bugetul local va fi de 1.114.091.93 lei cu TVA inclus. Lucrările de asfaltare se vor întinde pe 5,2 kilometri.”, a spus Constantin Grădinaru, primarul comunei.

Primarul a anunțat că un alt proiect depus la CNI a primit undă verde. Astfel, a fost semnat ordinul pentru aprobarea listei-sinteza a obiectivelor de investiții din cadrul Subprogramului ,,Drumuri de interes local și județean’’. Proiectul depus ,,Modernizare drumuri de interes local în comuna Comarna, județul Iași’’ vizează asfaltarea a 6.8 kilometri de drumuri sătești din satele Osoi și Comarna.

O altă lucrare care se află acum în stadiul de execuție este dispensarul uman din satul Osoi.