Şoferii s-au săturat de promisiunile autorităţilor. Protest motorizat pentru dezastrul de pe Şoseaua Bârnova

0
930

Un protest motorizat a avut loc, în această dimineaţă, în comuna Bârnova, acolo unde şoferii şi-au manifestat nemulţumirea faţă de întârzierea lucrărilor de modernizare a Şoselei Bârnova. Deşi Primăria Iaşi a anunţat, încă de vineri, că se reiau lucrările la această arteră, locuitorii din comună spun că se întârzie nepermis de mult şi au luat cu asalt Primăria Municipiului Iaşi şi Instituţia Prefectului Iaşi. Protestatarii au afişat pancarte cu mesajul “Drumul spre Bârnova – Ruşinea Iaşului” şi au solicitat o audienţă cu primarul Mihai Chirica. „Din discuţia avută la Primărie, cel mai mult m-a amuzat faptul că amenda pentru E-ON e de doar 2400 lei. Este nevoie de o implicare masivă a tuturor celor ce sunt afectați de acestă situație. E vorba și de cetățenii comunei Bârnova, dar şi Cercu și Todirel, cât și a firmei de transport public”, a spus unul dintre protestatari.

Sub presiunea opiniei publice, municipalitatea ieşeană a anunţat, încă de la sfârşitul săptămânii trecute, că societatea DelGaz Grid SA va emite comanda de începerea a reparaţiilor. “În urma sesizărilor primite de la locuitorii din zona șoselei Iași – Bârnova în mod direct, pe rețelele de socializare și prin intermediul mass-media, conducerea Primăriei Municipiului Iași a avut atât o serie de întâlniri, cât și o corespondență consistentă cu reprezentanții DelGaz Grid SA. Compania furnizoare de gaz metan urmează să finalizeze în această perioadă o investiţie care constă în înlocuirea de conducte şi branşamente pe șoseaua Iași – Bârnova și este obligată să realizeze și lucrările de refacere a infrastructurii rutiere afectate de lucrări”, au comunicat reprezentanţii Primăriei Iaşi.

La începutul lunii august DelGaz Grid SA a anunțat, printr-un comunicat de presă, că, începând cu data de 6 august, demarează etapa a doua a unei lucrări de investiţii care constă în înlocuirea de conducte şi branşamente pe șoseaua Iași – Bârnova. Intervențiile sunt eșalonate pe trei tronsoane: șoseaua Bârnova nr. 44 – str. Trecătoarea Vișani, str. Trecătoarea Vișani – Fundac Bârnova (nr. 66) și Fundac Bârnova (nr. 66) – șoseaua Bucium. Lucrarea face parte dintr-un proiect de investiţii în valoare de 2 milioane de lei prin intermediul căruia reţeaua de distribuţie de gaze naturale din zonă este modenizată pe o lungime de circa 4 kilometri. Primăria Municipiului Iași a emis autorizația de construire aferentă investiției DelGaz Grid încă de la mijlocul lunii aprilie.