Neomul zilei: Maricel Popa, joaca cu sănătatea ieșenilor și proiectul care îi îngroapă cariera politică

0
729

Spitalul mobil de la Lețcani este proiectul care îl îngoapă politic pe Maricel Popa. Asta dacă nu cumva Curtea de Conturi va descoperi nereguli care îl pot trimite pe șeful CJ în atenția organelor de cercetare penală.

Modul în care Maricel Popa a gestionat sănătatea ieșenilor, pe persoană fizică, refuzând orice colaborare cu alte instituții și mai ales cu cele guvernamentale, pe care, jucând rolul victimizării, le-a acuzat că nu îl sprijină, este oglinda administrației pe care Popa a adoptat-o de patru ani. Victimizarea este soluția omului slab, lipsit de argumente, și care vede în jurul său conspirații și închipuiri, și care nu poate concepe, în nicio clipă, că ar trebui să-și recunoască limitele. La fel a făcut și cu Aeroportul Iași, care a pierdut competiția cu alte aerogări ale Moldovei, devenind nefrecventabil, dând vina, și acolo, că a fost” lucrat din interior”. Nici după ce și-a plantat camarazii de partid, nemaiavând nicio scuză conspiraționistă, lucrurile nu s-au mișcat în direcția dorintă.

Dar să revenim la spitalul mobil. Neomul zilei de astăzi, Maricel Popa, zice că nu a plătit niciun ban pentru containerele livrate, dar scapă să mai spună ceva. Costurile vin, pe suferința ieșenilor, din fonduri alocate inițial lucrărilor de infrastructură rutieră. Altfel spus, Maricel Popa a tăiat bani de la drumuri județene, bani care acum sunt blocați, drept urmare, nu avem nici spital, nici drumuri!

Să ne amintim că, pe 3 aprilie Consiliul Județean Iaşi a aprobat alocarea unui  buget de 10 milioane euro pentru finanțarea acestui spital. Ulterior, Consiliul Județean Neamț a contribuit cu 3,2 milioane de euro la acest proiect. Suntem la aproape 4 luni distanță de la momentul la care s-a luat decizia și s-a dat votul în Consiliul Județean. De patru luni de zile, Maricel Popa intoxică opinia publică cu explicați tot mai jenante, deși a avut control absolut asupra acestui proiect. Dar în alte județe cum s-a putut (București, Constanța, Timișoara), iar la Iași, nu?!

Totul este o farsă de proporții. Este cea mai mare minciună din lumea medicală ieșeană din 1990 până astăzi. Nimeni nu mai crede în chestiuni pur birocratice. Asistăm la al 5-lea termen mincinos de livrare și instalare. Din 100 de containere care ar fi însemnat spitalul modular, sunt aduse 20, totul este ferecat în interiorul unei locații care găzduiește un depozit agricol. Mai mult, nu există nicio strategie, niciun plan de amplasare, nicio structură metalică ca la București la Elias, e necesară o platformă betonată, care ar dura încă o lună amenajarea acesteia. În prezent, containerele de la Lețcani stau, ruginind, pe pietriș. Mai mult, platforma pietruită nu face față greutății containerelor, iar acestea se scufundă, la propriu, printre straturile de piatră.

În cazul lui Maricel Popa, un aparat de propagandă format din 13 consilieri, angajați pe bani publici, face eforturi concentrate pentru a spăla imaginea rușinoasă a șefului CJ. Un dezmăț pe banul public, care acoperă incompetența, și care trebuie să înceteze!