Ministrul Costel Alexe anunță vești bune pentru economie: industria auto își repornește, la propriu, motoarele

0
404

Într-o postare pe pagina sa de facebook Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, anunță vești bune pentru economie: „industria auto își repornește, la propriu, motoarele, iar industriile conexe se pregătesc și ele pentru a relua activitatea”.

Vești bune pentru economie: industria auto își repornește, la propriu, motoarele, iar industriile conexe se pregătesc și…

Gepostet von Costel Alexe am Montag, 4. Mai 2020

Ford reia luni producția de vehicule și de motoare la Craiova, în timp ce Dacia reia producția de vehicule, după ce acum două săptămâni a redeschis uzina Mecanică. Ambii producători au implementat măsuri severe de distanțare socială și producția pornește de la un nivel minim și va crește în pași mici, informează HotNews.

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor: „Știm cu totii că această criză medicală aduce și mari probleme economice, iar oamenii și companiile din România se găsesc într-o situație grea.

Am prevăzut, prin programele Agenției Fondului pentru Mediu, mobilizarea unor resurse financiare importante prin programe de mediu care, dincolo de componenta evidentă de mediu vor genera și locuri de muncă, stabilitate socială și reducerea șomajului și vor contribui la stimularea redresării economiei!”.

Acesta mai precizează faptul că programul “Rabla Clasic” pentru anul 2020 a demarat pe 17 martie, cu un buget de 405 milioane de lei, cel mai mare de la implementarea programului, estimând că vor exista 60.000 de beneficiari, cel mai ridicat număr din ultimii 15 ani.

Totodată, Programul “Rabla Plus” a început pe data de 25 martie, iar doritorii au posibilitatea să-şi cumpere o maşină full electric sau electric hibrid plug-in. Pentru prima dată în istoria sa, programul eco permite populaţiei inclusiv achiziţia de motociclete full electric.