PNL Iasi: “Maricel Popa pune pe butuci cel mai mare spital de copii din Moldova”

0
930

Printr-un comunicat de presă, organizaţia judeţeană PNL Iaşi s-a declarat indignată de modul în care Maricel Popa percepe să gestioneze instituţiile spitaliceşti din subordine. Decizia şefului Consiliului Judeţean de numire a unui manager din afara Iaşului la cel mai mare spital de copii din regiunea Moldovei – Spitalul “Sf. Maria” – este o insultă la adresa clasei medicale ieşene şi a statutului de oraş universitar, consideră liberalii.

“Este strigător la cer ca unul din cele mai mari și importante spitale din Iași să fie condus de către cineva din alt județ! Este încă o palmă dată în primul rând ieșenilor și o umilință la adresa universităților ieșene, căci vă asigur se găseau suficiente persoane cu capacitate de management atât în cadrul UMF Iași, cât și în cadrul Al. I. Cuza dacă se dorea întradevăr un specialist la conducerea acestei instituții. Iată că devine deja o tradiție nefastă ca în mandatul lui Maricel Popa Iașul să piardă conducerea instituțiilor regionale în favoarea altor județe: regionala CFR, regionala de Drumuri Naționale, conducerea ANAF și încă multe alte direcții deconcentrate au fost preluate de către baronii PSD cu greutate în Moldova. Este cinic și ipocrit din partea președintelui Maricel Popa să clameze la sindrofii și evenimente publice importanța Iașului pe harta medicală a regiunii și țării, când în realitate importă manageri care nu au confirmat la conducerea unor instituții mai mici”, a declarat deputatul Costel Alexe, preşedinte PNL Iaşi.

Grupul consilierilor judeţeni PNL cere justificări publice din partea lui Maricel Popa pentru schimbarea conducerii la Spitalul de Copii „Sf. Maria”.

“Este o decizie cel puțin bizară a prim consilierului județean de a nu prelungi mandatul directorului Terinte, pentru că în perioada cât acest director a fost la conducere, au fost atrase importante fonduri europene pentru reabilitarea și modernizarea Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii Sfânta Maria Iași. Și mai bizară este decizia de a numi un director interimar de import adus de la Unitatea Medico-Sociala din comuna Flămânzi,care a fost până anul trecut director al Spitalului Județean din Botoșani. Pentru spitalul din Botoșani înțelegem ca nu a fost bun, deoarece nu i s-a prelungit mandatul de către conducerea PSD a Consiliului Județean Botoșani, în schimb, pentru un spital de anvergură la Iași este foarte potrivit”, a subliniat Romeo Vatră, liderul grupului consilierilor judeţeni PNL.

Reactia Consiliului Judetean: Au fost mai multe candidaturi

“Noul manager al Spitalului de Copii Sf. Maria, Corneliu Mihai, a preluat funcția iar astăzi s-a întâlnit cu membrii echipei de conducere a unității medicale. La discuții a participat și președintele Consiliului Județean, Maricel Popa, alături de managerii spitalelor subordonate CJ. Corneliu Mihai a ținut să îi cunoască și pe șefii de secție, afirmând că intenționează să lucreze în echipă pentru a aduce unitatea medicală la standarde europene atât în ceea ce privește condițiile de spitalizare, cât și serviciile oferite pacienților. Numirea lui Corneliu Mihai s-a făcut după ce membrii consiliului de administrație al spitalului au analizat mai multe candidaturi”, au comunicat reprezentantii CJ Iasi.