Beţie cu apă rece: şoseaua de ocolire a unui oraş aglomerat nu se face pentru că autorităţile visează la Autostradă

0
691

Autorităţile nu au soluţii concrete pentru traficul tot mai aglomerat care sufocă oraşul Podu Iloaiei. Primăria nu are răspunsuri clare şi aşteaptă ca Autostrada A8 să rezolve această problemă. Până atunci însă, guvernul PSD-ALDE a eşuat în licitaţii ca urmare a contestatului parteneriat public – privat iar pentru tronsonul Tg. Neamţ – Tg. Mureş nici nu s-a trimis documentaţia pentru obţinerea finanţării.

“Când l-am întrebat pe şeful Direcției Regionale de Drumuri si Poduri Iași când se va face o şosea de ocolire pentru Podu Iloaiei, mi-a răspuns ca autostrada va rezolva această problemă a traficului gâtuit în localitate, care a apărut de câțiva ani buni. Iată că manevra de a scoate porțiunea de autostradă Iași – Tg. Neamţ de la finanțare UE și de a o da unui privat să o construiască pe banii lui prin parteneriat public-privat se dovedește a fi mișcare prost gândită, deoarece au avut loc trei licitații la care nu s-a prezentat nimeni. În august, urmează a patra licitație. Pe de altă parte, Guvernul nu a trimis nici anul acesta documentele pentru obținerea finanțării segmentului Tg. Neamț- Tg. Mureș. Cu alte cuvinte, PSD a făcut praf Autostrada A8″, Romeo Vatră, vicepreşedinte PNL Iaşi.

“Trebuie urgentată găsirea unor soluții pentru a evita gâtuirea traficului în Podu Iloaiei urgent. DRDP să caute variante de a rezolva aceasta situație, pentru că nu se poate aștepta până se face autostrada. Nu am înțeles niciodată de ce Primăria Podu Iloaiei asistă impasibilă, de parca nu ar fi și problema ei? PNL a semnalat de mai multe ori aceste blocaje din Podu Iloaiei dar și de la intrare în Iași. Am cerut o șosea de ocolire a localității Podu Iloaiei de mai mulți ani, am cerut reabilitarea drumului prin Bogonos – Horlești- Vânători – Cârlig, pentru a oferi o altă varianta de intrare în Iasi de pe E583, dar cui îi pasă? Nu se va rezolva nimic până nu vom vindeca aceste instituții infestate de pesedism”, a mai completat Romeo Vatră.