Magazinul Jumbo vine la Iași – inițiativa îi aparține primarului PNL Liviu Dulgheru

0
1111

Anul 2021 vine cu vești bune pentru ieșeni. Jumbo va deschide cel de-al patrulea magazin din Moldova. Cel mai așteptat magazin cu produse pentru casă și jucării va fi inaugurat la Iași, conform bzi.ro. Jumbo deschide un nou hipermarket în localitatea ieșeană Valea Lupului.

Retailerul grec de jucării și decorațiuni interioare Jumbo își anunță venirea pe raza comunei Valea Lupului. La inițiativa primarului liberal Liviu Dulgheru, a fost identificat un teren în suprafață de 6 hectare. Jumbo ar urma să fie amenajat vizavi de Arabesque Iași, pe o suprafață de 12.000 de metri pătrați.

„Este adevărat! Anul acesta se va deschide Jumbo în Iași. Este magazinul cu numărul 15 în țară. În primăvara acestui an, ar trebui să se înceapă deja construirea magazinului”, a declarat directorul de magazin Jumbo Pallady București.

Florin Liviu Dulgheru, primarul comunei Valea Lupului, a fost cel care a făcut demersurile pentru a aduce magazinul Jumbo la Iași. Terenul unde urmează să se construiască mult așteptatul magazin nu este intabulat, astfel proiectul se află în stadiul de negocieri. Jumbo estimează că, până în 2022, vor fi deschise 25 de magazine pe piața din România. Ieșenii vor fi scutiți de deplasarea la Suceava sau Bacău pentru a-și face cumpărături dintr-un astfel de magazin. Jumbo este cunoscut ca având cea mai diversificată categorie de produse cu prețuri mici.

Afacerea Jumbo înseamnă în România vânzări ce depășesc nivelul sumei de 150 de milioane de euro

Jumbo este o companie care a reușit să se impună pe piață printr-un concept unic și prețuri mici. La Jumbo, prețul mediu al produselor este de aproximativ 23 de lei. Magazinul comercializează 5 mari categorii de produse, cu accent pe jucării. În cea mai mare parte, produsele de pe rafturi provin din Asia. Jumbo România este administrată prin societatea Jumbo EC. R SRL. În 2019, cifra de afacere a companiei a fost 721.4 mil de lei, aproape 150 de milioane de euro, profit de 170.2 mil de lei, datorii de 132.1 milioane de lei, cu un număr de 1.307 de angajați.

Compania grecească este condusă în România de Kyriakos Arampatzis. Magazinele sunt construite pe baza unei strategii de marketing. Nu se poate ieși din magazin pe unde s-a intrat. Raioanele sunt așezate sub forma unui labirint și trebuie străbătute toate pentru a ajunge la ieșire. Astfel, până la parăsirea magazinului, clientul este întâmpinat cu o multitudine de oferte. La intrarea în magazin sunt amplasate raioanele cu jucării. La finalul anului 2020, Jumbo opera 14 hipermaketuri în România, din care patru în București, două în Pitești și câte unul în orașele Ploiești, Arad, Timișoara, Oradea, Suceava, Bacău, Constanța și Brăila. Reprezentanții companiei au anunțat investiții și în Craiova, proiect anunțat pentru anul 2021.