La Popricani, unde oamenii încă trăiesc fără apă și canalizare, primarul și-a tras utilități la propria fermă, pe câmp!

0
1706

Situație halucinantă la Popricani. Deși încă mai există zone în comună fără cele mai rudimentare dotări utilitare, primarul Valeriu Pârlog a găsit resurse să tragă apă și canalizare pe câmp, la propria fermă. Acuzațiile vin din partea consilierului local Ion Tănasă, care a publicat fotografii chiar de la fața locului.

Pe de altă parte, în comuna Popricani, în coasta Iașului, încă mai există cartiere fără energie electrică, fără apă și fără canalizare. În schimb, serviciile de asistență socială sunt solicitate la maxim, fiind una din principalele surse electorale folosite de actuala administrație a comunei.

Te confrunți cu lipsa apei și a canalizprii? Ei bine, domnul primar Valeriu Pârlog, nu! El poate! Pentru că e primar, poate să ducă peste 500 de metri de conducte pe marginea șesului Jijiei pentru a-și racorda proprietatea la apă și canal. Unde mai pui că este nevoie și de o subtraversare a șoselei, operațiune foarte costisitoare de altfel, dar așa e proiectul, în timp ce biserica, zona Faur și multe alte ulițe din Țipilesti și Rediu Mitropoliei nu au fost prinse în proiect.“, a precizat Ion Tănasă.

Locuitorii comunei s-au săturat însă de starea de sărăcie și acuză administrația Pârlog de lipsă de implicate în viața lor.

“Toată perioada cât a fost edil a comunei Popricani nu l-a interesat de oameni, nu a ținut niciodată un dialog cu locuitorii comunei și satului, permanent a avut altă ocupație. Ce proiecte a realizat? Nimic. S-a folosit de funcție numai pentru el și familia lui”, spune Geta B., locuitor din Popricani.

Nu știu ce proiect au sau ce mare echipă de specialiști au întocmit acest proiect, știu atât: lucrările sunt făcute în bătaie de joc, drumurile au devenit impracticabile chiar și pe jos, în Faur nu mai zic că nu ajunge apa, nici mașina de gunoi nu mai ajunge de mult timp, deși locuitorii acelei zone plătesc sume parfumate pentru salubritate (un serviciu de care nu beneficiază). Terenurile se concesionează pe ochi frumoși? La fel și rețeaua de apă și canalizare se face numai pe ochi frumoși? Fondurile din bugetul local s-au alocat pe proiecte care nu-și au rostul, zic sa facem un heliport… chiar ne lipsește unul!“, a spus Ana Maria P., un alt locuitor din comună.

O altă problemă semnalată de presă încă de acum câțiva ani este cea a iluminatului public. Încă există străzi pe care nici astăzi nu funcționează sistemul. În schimb, iluminatul public funcționează… la cimitir.

Noi nu avem lumina stradală de 3 zile la Rediu Țipilești. La cimitir este iar noi, începând de la casa de copiii în coarba dealul Ciobanului, suntem în beznă. Ne este frică sa ieșim afară noaptea.“, a explicat Maria C.