Membrii trupei Zdob și Zdup și frații Advahov, care au reprezentat Moldova la Eurovision, ar putea deveni cetățeni de onoare ai județului Iași

0
2139

Președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, va propune pentru ședința ordinară din 25 mai, un proiect de hotărâre prin care fie acordate titluri de cetățeni de onoare artiștilor care au reprezentat Republica Moldova anul acesta la Eurovision.

“Eurovisionul este despre unitate europeană, solidaritate și compasiune între țări și între oameni. Am propus să acordăm titlul de cetățean de onoare pentru formațiile Zdob și Zdub și Frații Vitalie Advahov și Vasile Advahov, care au reprezentat Republica Moldova la Eurovision, cu melodia „Trenulețul”. Piesa a fost compusă pentru a promova coridorul feroviar Iași-Chișinău-Odessa și legătura dintre România-Republica Moldova-Ucraina, creând un culoar de comunicare și cooperare între comunitățile noastre.“, a declarat Costel Alexe.

Reprezentanții Republicii Moldova au obținut locul șapte la voturile juriilor și locul doi la televoting, în condițiile în care organizatorul Eurovision 2022 a anunțat că a decis să elimine notele oferite de juriile din șase țări din cauza unor nereguli.