Un ieșean care locuiește în zona Tătărași Sud a semnalat o problemă gravă de mediu la care autoritățile locale închid ochii. Cristian Marinescu a publicat o serie de poze cu deșeurile care sufocă râul Ciric și a povestit cum s-a ajuns în această situație.
“As vrea să ridic o problemă deosebită, care cred că intereseaza foarte multă lume din Iași. Locuiesc în zona Tătărași Sud, de la 2 Băieți spre Dancu. De mult timp am văzut situația despre care vorbesc, am tot sperat că poate cineva va face vreun gest să o rezolve (mă refer la vreo instituție publică), dar din păcate, dupa 2 ani în care tot urmăresc situația și nimic nu s-a schimbat, dimpotriva s-a agravat. Este vorba de poluarea cu plastic mai ales, dar și cu o mulțime de resturi care se distrug foarte greu (haine, fier, alte gunoaie) a râului Ciric, cel mai grav fiind în spatele blocului Cubix, fostul sediu E-on sau lângă Piața Tătărași Sud. M-am îngrozit cât de multe deșeuri de plastic s-au adunat, ca să nu spun de o imagine de mizerie cruntă și poluare de mediu, a apei, a pământului, o imagine oribilă și dezastruoasă a Iașului”, povestește ieșeanul.
Problema a ajuns și în atenția specialistului Silviu Gurlui, conferențiar universitar doctor la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” Iași.
“Zona Tatarasi este una dintre zonele cu poluare majora prin deplasarea poluantilor din zona Tomesti, Holboca, Vladiceni. Ca este asa o situatie, evident ca e vina tuturor. Dar cea mai mare vina o au autoritatile indolente platite tocmai sa asigure curatenia, sa previna raspindirea mizeriei, sa aduca un plus de siguranta populatiei. Pentru ca dincolo de lipsa confortului, de dezvoltarea unor mirosuri greu de descris, etc, apar focare de infectii, tot mai multi bolnavi, etc”, a sublinat Silviu Gurlui.