Haine noi de Centenar pentru Armata Română

0
422

Ministerul Apărării Naționale a prezentat noile uniforme de oraş ale militarilor din Forţele Aeriene şi Forțele Terestre, cu ocazia Centenarului Marii Uniri, în cadrul unei gale de prezentare ce a avut loc la Cercul Militar Național.

Modelel au fost realizate de Alexandru Ciucu, acestea urmând a fi prezentate în primele luni ale anului 2019 în garnizoanele din ţară, pentru ca militarii să-şi exprime opinia, sub forma unor chestionare de evaluare.

Uniforma de oraș este purtată de militari în cadrul activităților de reprezentare ale Armatei Române, atât în acțiunile cotidiene legate de îndatoririle de serviciu cât și în cele cu caracter public și de ceremonie.

Elaborarea noilor uniforme a pornit de la tradiția vestimentară a Armatei Române din cele doua momente cruciale ale istoriei noastre recente – Războiul de Independența și Marea Unire dela 1918 și a fost desăvârșită cu influențe ale uniformelor militare din cele mai importante armate partenere NATO: Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Germania, Italia și Franța. www.armataromaniei.ro