Guvernul alocă fonduri pentru reparația și modernizarea Institutului de Boli Cardiovasculare Iași

0
368

În ședința de ieri a Guvernului României, Executivul a aprobat sumele necesare pentru reparația și modernizarea Institutului de Boli Cardiovasculare „Prof. dr. George I. M. Georgescu” Iași. Suma alocată este de 60 milioane lei potrivit actului normativ.

Costel Alexe, președintele PNL Iași, a salutat această inițiativă și a menționat că Iașul, respectiv zona Moldovei, vor fi în atenția noului Guvern.

“Este un prim act de normalitate institutionala din partea Guvernului liberal prin care se recunoaste astfel importanta regionala a Institutului de Boli Cardiovasculare Iasi. Suntem fruntasi in Europa in privinta deceselor ce puteau fi prevenite si in randul deceselor cauzate de boli cardiovasculare, incidenta in randul tinerilor fiind extrem de ingrijoratoare. Doar modernizand si dotand cu aparatura moderna institutiile medicale putem estompa aceste cifre ingrijoratoare! Ne-am propus sa fim alaturi de oameni si sanatatea este o prioritate a Guvernului PNL”, a declarat Costel Alexe, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor în Cabinetul Orban și președintele PNL Iași.

“Se aprobă indicatorii tehnico-economici al obiectivului de investiții Reparații capitale și modernizare clădire corp C2 – etajele 4, 5, 6 aflată în administrarea Institutului de Boli Cardiovasculare Prof. Dr. George I. M. Georgescu Iași. Finanțarea obiectivului de investiții se va realiza de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Sănătății, precum și din alte surse legal constituite în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, conform programelor de investiții publice aprobate potrivit legii”,se arată în actul normativ aprobat.