Primăria Miroslava construiește un cămin cultural și mai multe parcuri de joacă

0
205

Primăria comunei Miroslava a anunțat, la începutul acestei săptămâni, că proiectul pentru construirea unui cămin cultural a intrat în linie dreaptă ă pentru finanțare prin Compania Națională de Investiții (CNI). În luna octombrie a.c. s-au aprobat indicatorii teh nico-economici ai investiției, atât de către Consiliul Local Miroslava, cât și de către CNI. Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 8,2 milioane lei, inclusiv TVA, iar procedurile de licitație privind proiectarea și execuția investiției vor fi organizate de către CNI.

„Construcția unui cămin cultural nou în Miroslava este o idee mai veche care deja a început să prindă contur. Este o investiție necesară și impor – tantă pentru comunitatea noastră, deoarece dorim să oferim facilități pentru activități social-culturale și educative pentru toți cetățenii noștri indiferent de vârstă. Vom realiza o zonă atractivă pentru petrecerea timpului liber: un cămin cultural modern cu toate dotările necesare, o piațetă pentru organizarea de evenimente în aer liber și un teren amenajat pentru practicarea sportului. Aici își vor desfășura activitatea toți cei care vor conserva și pune în valoare tradițiile noastre românești. Venim în întâmpinarea tuturor organizațiilor non-guvernamentale care activează în acest domeniu. În paralel, lucrăm la depunerea spre finanțare de noi proiecte de dezvoltare“, a declarat Dan Niță, primarul comunei Miroslava.

Totodată, Primăria Miroslava va realiza trei parcuri de joacă pentru copii, cu sursă de finanțare prin măsura 4.4/6B din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020, Axa LEADER și bugetul local al comunei. Durata de implementare a proiectului va fi de 36 de luni, iar valoarea totală a proiectului va fi de aproximativ 1 milion de lei.

„Copiii noștri merită ce e mai bun. Vom face etapizat câte un loc de joacă în fiecare sat din comuna noastră. Lucrăm în prezent la proiecte mai complexe care să integreze spațiul verde, locurile de joacă pentru copii, iar pentru adulți, zone moderne pentru petrecerea timpului liber“, amai spus Dan Niță,